Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Serranokinkulla vyötetyt haukirullat maistuvat ihanasti salvialta ja sinapilta. Samassa vuoassa kypsyvät mehevät lisukekasvikset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Serrano-haukirullat

Ainekset

800
g
haukifilettä
2
rkl
karkeaa maalaissinappia
1 + 1
tl
suolaa
8-12
salvianlehteä
1
pkt (100 g)
serranokinkkua
2
porkkanaa
2
punasipulia
1
rs(250 g)
kirsikkatomaatteja
2
dl
oliiveja
2 + 1
rkl
öljyä
1
rk
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa filee ruodottomaksi: aseta se leikkuulaudalle (nahaton) nahkapuoli alaspäin. Viillä varovasti terävällä veitsellä aivan ruotorivin vierestä veitsenterällä ruotoja tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella.
  3. Pyyhi fileepalat kuiviksi ja jaa ne neljäksi annospalaksi. Sivele sinappia pintaan ja mausta kalapalat 1 tl:lla suolaa. Laita salvianlehtiä päälle ja kääri kala rullalle. Kääri kinkkuviipaleet tiiviisti kalarullien ympärille.  
  4. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan. Kuori ja viipaloi sipulit.
  5. Yhdistä porkkanat, sipulit, tomaatit ja oliivit laakeassa uunivuoassa. Mausta 1 tl:lla suolaa. Pirskota 2 rkl öljyä ja balsamiviinietikka päälle. Laita kalarullat vuokaan vihannesten päälle ja sivele pinta öljyllä. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia, kalapalojen paksuudesta riippuen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Kasvikset ja feta paistuvat yhdessä uunin lämmössä. Pehmeä feta sekoitetaan kermaiseksi tahnaksi. Loistava makukombo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpelti ja uunifetatahna

Ainekset

2
paprikaa (keltainen ja punainen)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punasipuli
250
g
terttukirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
350
g
kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna
300
g (2 x 150 g)
fetajuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit.
  3. Pese sitruuna, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuori ja mehu öljyyn.
  4. Sekoita kaikki kasvikset uunipellillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunaöljy tasaisesti vihannesten päälle. Lisää rosmariini, oliivit ja lopuksi kokonaiset fetajuustot. Paista uunissa 45 minuuttia.
  5. Laita uunifetat pieneen kulhoon ja murskaa ne tahnaksi. Lisää hienonnettu basilika ja hunaja, mausta pippurilla. Mausta ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoa heti uunikasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Kikhernepasta on luontaisesti gluteenitonta. Maultaan pasta on melko mietoa, joten käytä reilusti yrttejä ja mausteita. Hyvän ja mehevän makuparin saat
kesäkurpitsasta, tomaatista ja paprikasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunabroccolinipasta

Ainekset

200
g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
kurkumaa
1
tl
raastettua inkivääriä
1
(luomu) sitruunan mehu ja kuori
1
rkl
manteleita
ripaus
suolaa
Lisäksi
150
g
kikhernepastaa (esim. Risenta)
25
g
fetajuustoa (rasvaa 10%)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa broccolinit noin 3 cm pätkiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.
  2. Paista kasviksia pannulla muutama minuutti. Lisää kurkuma, inkivääri ja sitruunan mehu sekä kuori. Jatka paistamista vielä 2–3 minuuttia. Broccolinit saavat jäädä napakoiksi.
  3. Yhdistä pasta ja kasvikset. Mausta suolalla. Rouhi veitsellä manteleita pastan pinnalle ja viimeistele annos fetajuustolla.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Hanna Hurtta Kuva Tuomas Kolehmainen
Kaikki yhdellä pellillä! Uudella tavalla tehty uunilohi on supernopea arkiruoka.
Kaikki yhdellä pellillä! Uudella tavalla tehty uunilohi on supernopea arkiruoka.

Tämän helpompaa ei ruuanlaitto voi olla! Valitse lohen kaveriksi koko perheen lempikasviksia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pellin lohi

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
150
g
varsiparsakaalia
1
pienehkö fenkoli
1
pienehkö kurpitsa
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
vihreitä papuja
2
rkl
öljyä
½
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
Kermaviilikastike
1
prk
kermaviiliä
1
tl
Dijon-sinappia
½
ruukkua
ruohosipulia
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja aseta se leivinpaperin päälle uunipellille. Pese vihannekset. Leikkaa paksummat varsiparsikaalit pitkittäin puoliksi, suikaloi fenkoli ja leikkaa kesäkurpitsa noin sormen kokoisiksi paloiksi. Sekoita vihannesten joukkoon öljy ja levitä ne lohen ympärille pellille. Mausta lohi ja vihannekset mustapippurilla ja suolalla.
  2. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohi on mehevän kypsää. 
  3. Kastiketta varten hienonna ruohosipuli ja sekoita ainekset keskenään. Tarjoile lohen ja vihannesten kanssa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Hanna Hurtta Kuva Juha Salminen
Saako syödä kaiken itse? Sushilautanen näyttää komealta ja on helppo valmistaa.
Saako syödä kaiken itse? Sushilautanen näyttää komealta ja on helppo valmistaa.

Nyt on sushin tekeminen helppoa: asettele ainekset lautaselle ja jaa se yhdessä rakkaiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sushilautanen

Ainekset

4
dl
puuroriisiä tai sushiriisiä
5
dl
vettä
2
rkl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
Täytteet
300
g
tuoretta lohta
½
kurkku
1
porkkana
1
avokado
1
kevätsipuli
1
dl
edamame-papuja
2
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi tarjolle
wasabia
soijakastiketta
gari-inkivääriä

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisiä siivilässä, kunnes pois valuva vesi muuttuu kirkkaaksi. Mittaa riisi ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, laita kansi päälle ja laske hellan lämpö ihan pienelle. Anna riisin hautua 15 minuuttia. Poista kattila hellalta, mutta anna riisin muhia kannen alla vielä 10 minuuttia.
  2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Sekoita se riisin joukkoon ja anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkusta juustohöylällä nauhoja ja kääri nauhat rullalle. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä nauhoja. Kuori avokado, poista siitä kivi ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipuli ja sulata edamame-pavut.
  4. Levitä jäähtynyt riisi laakeaan tarjoiluastiaan. Asettele riisin päälle lohi, kurkku, porkkana, avokado, kevätsipuli ja edamame-pavut. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile sushilautanen wasabin, soijakastikkeen ja gari-inkiväärin kanssa.

Kommentit (0)