
Vältä näperrystä ja tee kala kokonaisena grillissä. Muista vain suolata kala ajoissa, jotta saat maukkaimman lopputuloksen.
Iske myös sitruunanpuolikkaat mukaan grilliin. Paahtuneena sitruunasta irtoaa paremmin mehua.
Kokonainen grillattu kala
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele kala kylmällä vedellä ja pyyhi kuivaksi.
- Kiehauta vesi ja suola. Jäähdytä. Laita kala laakeaan vuokaan tai suljettavaan muovipussiin, kaada päälle suolaliemi. Anna kalan maustua vähintään 30 minuuttia, mielelellään yön yli.
- Pyyhi kala kuivaksi. Leikkaa pintaan noin 0,5 cm syvät viillot.
- Hienonna rosmariini ja viipaloi sitruuna. Viipaloi fenkoli. Sivele pintaan ja vatsaan öljyä. Mausta kala reilusti sisältä ja pinnalta suolalla, fenkolinsiemenillä ja pippurilla. Täytä vatsaontelo rosmariinilla, sitruunaja fenkolisiivuilla. Sulje vatsa hammastikuilla.
- Laita kala keskilämpöiseen grilliin kaksinkertaisen folion tai leivinpaperin päälle tai käytä parilaa tai halsteria. Paista 10 minuuttia kannen alla. Käännä kala varovasti lastan avulla ja grillaa vielä 10 minuuttia .