Tällä reseptillä valmistat grillissä maukasta haukiruokaa, joka ei maistu lainkaan hauelta, vaan suussa sulavalta lähi-idän herkulta.

Tämä resepti on kehitetty YouTubesta löytyneen libanonilaisen kanakebabreseptin (tawook shish) pohjalta. Hauen liha on tämän annoksen valmistukseen jopa parempaa kuin kanan käyttäminen. Haukifile imee tehokkaasti reseptissä olevan rasvan ja laajan kirjon makuja. Lopputulos on herkullinen haukiruoka, josta on lähes mahdotonta tunnistaa annoksen sisältävän haukea.

Olen tehnyt tämän reseptin mukaan kesämökin järvestä saamiani haukia. Hauen perkaamiseen kannattaa perehtyä hyvin, jotta syödessä ei tarvitse poistaa ruotoja. Hauen perkominen on perehtymisen jälkeen yllättävän helppoa.

Hiiligrillaus antaa hauelle hienon maun ja upean paistopinnan.

Annoksen maku on varmasti positiivinen yllätys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 12h + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Libanonilainen grillihauki

Ainekset

1
kg
haukifilettä
1
tl
mustapippuria
1
tl
korianterinsiemeniä
0,5
tl
chiliä
1
tl
oreganoa
1
tl
sipulijauhetta
0,5
tl
timjamia
0,5
tl
juustokuminaa
0,5
tl
savustettua paprikaa
1
tl
suolaa
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2,5
dl
oliiviöljyä
2,5
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sitruunamehua

Työvaiheet

Murskaa mausteet morttelissa. Lisää valkosipulinkynnet ja murskaa ne mausteiden sekaan. Tavoitteena on aikaansaada tahnaa.

Sekoita maustetahna öljyyn. Sekoita mukaan jogurtti ja sitruunamehu. Sekoita ainekset.

Paloittele haukifileet isoiksi paloiksi (n. 3cm kuutioita).

Laita haukifileet edellisessä vaiheessa tekemäsi seoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Laita kulhon päälle muovikelmu ja laita yön yli jääkaappiin marinoitumaan.

Sytytä hiiligrilli ja anna hiilloksen kehittyä rauhassa.

Laita haukipalat halsteriin ja grillaa kunnes pinta saa ruskean paistopinnan. Grillaa lihat kunnolla molemmin puolin.

Tee annokseen sopiva salaatti ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa. Nosta halsteri pöytään ja nauti.

Ohessa linkki alkuperäiseen reseptiin: https://youtu.be/pNhrgBdbkBM

Kommentit (2)

Heti kokeilemaan hittihaukea

Olisko pienpanimo-olutsuosituksia tämän herkun kera?

govpl
Seuraa 
Liittynyt8.1.2020

Kyllä. Tämän annoksen kanssa nautittavan oluen tulee jättää tilaa grillihauen mauille, joten esimerkiksi Malmgårdin Dinkel spelttiolut on erinomainen valinta.

Myös muut vähäeleiset vaaleat alet sopivat hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Oishii! Marinoi lohi ponzulla ja kasvikset mirinillä. Wasabimajoneesi kruunaa salaattiannoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 2–4 h
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen lohisalaatti

Ainekset

700
g
ruodotonta nahatonta lohifileetä
2
avokadoa
4
dl
vuonankaalia tai muuta salaattia
1–2
dl
mirinkasviksia (ohje alla)
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
rkl
majoneesia
1–2
tl
wasabitahnaa
Ponzumarinadi
1
dl
sitruunamehua (2–3 sitruunaa)
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
soijakastiketta
3
rkl
riisiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Purista sitruunamehu ja hienonna ruohosipuli. Yhdistä kaikki marinadin aineet. Laita lohi vuokaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

  2. Valmista sillä aikaa mirinkasvikset.

  3. Pyyhi marinadi lohen pinnalta. Kuumenna grillin parilataso tai paistinpannu ja paahda fileeseen pintaväri, noin 15–20 sekuntia molemmin puolin. Voit paahtaa kalan pinnan myös kaasupolttimella. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Paahtamisen jälkeen kalasta leikkautuu hieman repaleisia paloja. Jos haluat viipaleista siistimpiä, viipaloi kala ensin ja paahda sitten kevyesti polttimella.

  4. Kuori ja viipaloi avokadot. Laita ne ja lohet tarjoiluastiaan. Lisää salaatti ja mieleisesi määrä mirinkasviksia. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.

  5. Sekoita majoneesi ja wasabitahna keskenään ja tarjoa salaatin kanssa.

Mirinkasvikset

Ainekset

600
g
kasviksia (esim. porkkanaa, retiisiä ja kurkkua)
2
tl
suolaa
1
dl
miriniä
1
dl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset suupaloiksi. Ripottele niille suola ja sekoita hyvin.

  2. Lisää mirin ja etikka joukkoon. Anna kasvisten maustua viileässä vähintään puoli tuntia.

  3. Tarjoa mirinkasviksia salaatissa tai sellaisenaan lisukkeena.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Itse tehty luumu-teriyakikastike on uusi luottosoosisi. Majoneesin kanssa se pehmenee dipiksi, joka sopii täydellisesti yhteen lihapullien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Japanilaiset lihapullat ja luumu-teriyakimajoneesi

Ainekset

400
g
sika-nautajauhelihaa
2
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
dl
pankojauhoja
1
kananmuna
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Luumu-teriyakikastike
2
dl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1
dl
vettä
½
dl
miriniä
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
hunajaa
12
kuivattua kivetöntä luumua
1
tl
raastettua inkivääriä
Luumu-teriyakimajoneesi
1
dl
luumu-teriyakikastiketta
1
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee ensiksi luumu-teriyakikastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa keskenään. Siirrä jääkaappiin.

  2. Tee lihapullat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna kevätsipulin varret, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele kostutetuin sormin pieniksi pulliksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 20 minuuttia.

  3. Sekoita keskenään luumu-teriyakimajoneesin ainekset. Tarjoa lihapullat sen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Nyt on helppoa! Tomaatit uuniin 10 minuutiksi, kalat päälle ja vuoka takaisin uuniin 10 minuutiksi. Muikut tykkäävät tomaattien hapokkaanmakeasta meiningistä, ja maun kruunaa ihanan suolainen feta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattiset uunimuikut

Ainekset

250
g
perattuja muikkuja
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
3
rs (à 200 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
oreganoa
4
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (200 g)
fetaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi muikut talouspaperilla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

  2. Puolita tomaatit, hienonna valkosipulit ja oregano. Levitä ne uunivuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Laita uuniin 10 minuutiksi.

  3. Lisää muikut ja murenna feta ruuan pinnalle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Ninna Lindström

Grillaa yksi iso siika tai useampi pienempi ahven. Vaalealihainen kala kypsyy nopeasti grillissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaustettu kokonainen kala

Ainekset

800
g - 1 kg
kalaa
3
limeä
2
punaista chiliä
1
sitruunaruoho
1
ruukku
thaibasilikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kookoshiutaleita
LISÄKSI
leivinpaperia

Työvaiheet

  1. Huuhdo kala kylmällä vedellä ja kuivaa pinnat.

  2. Siivuta limet ja leikkaa chilit pituussuunnassa puoliksi. Pätki sitruunaruoho.

  3. Hiero kalan sisäpinnalle suola ja ripottele kookoshiutaleet. Täytä limesiivuilla, chileillä ja sitruunaruoholla.

  4. Kuumenna grilli. Kastele leivinpaperiarkki vedessä. Kääri kala tiiviisti paperiin. Nosta grilliin. Paista molemmin puolin 10 minuuttia.

Kommentit (0)