Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2225 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivainen kuva Sami Repo

Mökkikalan paras pari on uudet perunat, mutta millaiset! Intialaiseksi aloo gobiksi sävytetyissä potuissa maistuvat curry, inkivääri ja korianteri. Laita tarjolle vielä kirpeäntulinen raparperichutney, niin maut ovat enemmän kuin kohdallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + väh 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Grillatut ahvenet, raparperichutney ja kukkakaali-perunacurry

Ainekset

4-8
(n. 1 kg) perattuja ahvenia
9
dl
vettä
1
dl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä suolaliemi hyvissä ajoin. Mittaa vesi ja suola kattilaan ja keitä, kunnes suola liukenee veteen. Jäähdytä suolaliemi ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Tee raparperichutney (ks. ohje).
  3. Laita ahvenet suolaliemeen ja anna niiden suolautua kylmässä 20 minuuttia.
  4. Valmista kukkakaali-perunacurry (ks. ohje).
  5. Kuumenna grilli tai grillipannu savuavan kuumaksi.
  6. Kuivaa ahvenet hyvin ja grillaa noin 3 minuuttia/puoli.

Raparperichutney

Ainekset

200
g
raparperia (2 isoa vartta)
1
salottisipuli
1
punainen chili
1/2
dl
rypsiöljyä
1/2
dl
punaviinietikkaa
1
dl
hillosokeria
1
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi raparperit ja sipuli. Poista chilistä siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää etikka ja keitä kasaan. Lisää loput ainekset kattilaan. Hauduta alhaisella lämmöllä 10 minuuttia.
  2. Purkita chutney ja anna jäähtyä. Säilytä chutney jääkaapissa. Tarjoa grillatun kalan tai lihan kanssa.

Kukkakaali-perunacurry

Ainekset

8
uutta perunaa
1
salottisipuli
100
g
voita
2
rkl
mietoa currya (esim. Madras)
2
valkosipulinkynttä
3
cm
pala tuoretta inkivääriä
1
pieni kukkakaali
3
dl
kasvislientä
1
tl
suolaa
1/2
pnt
korianteria
1
dl
maustamatonta jogurttia

Työvaiheet

  1. Pese ja kuutioi perunat kuorineen kylmään veteen odottamaan. Kuori ja kuutioi salottisipuli.
  2. Lisää voi kattilaan ja kuullota sipuli.Valuta perunakuutiot ja lisää ne ja curry sipuleiden joukkoon. Raasta valkosipuli ja inkivääri seokseen. Kypsennä keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia.
  3. Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Lisää kukkakaali, kasvisliemi ja suola ja hauduta noin 10 minuuttia.
  4. Hienonna korianteri. Lisää jogurtti ja korianteri.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2225 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kypsennä kala, perunat ja kasvikset yhdessä astiassa. Ranskalaistyylisen uunilohen maun viimeistelee valkosipulilla ja sardelleilla maustettu yrttikastike. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen uunilohi

Ainekset

800
g
pieniä uusia perunoita
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
600
g
lohifileetä fileen paksummasta päästä
200
g
vihreitä papuja
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
oliiveja
2
limettiä tai 1 sitruuna
Sardelli-yrttikastike
2
valkosipulinkynttä
2
sardellifileetä
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
minttua tai lehtipersiljaa
1
rkl
limetti- tai sitruunamehua
1/3
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
n. ¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Harjaa tai kuori perunat. Yhdistä öljy ja mausteet kulhossa. Ota puolet seoksesta erikseen. Laita perunat kulhoon ja sekoita mausteöljyn kanssa. Kumoa leivinpaperille uunipellille ja paista uunissa 10 minuuttia.

  2. Lisää lohi, huuhdellut pavut, tomaatit ja oliivit pellille. Valuta loppu mausteöljy niille. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista 15–20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää mutta vielä lohkeavan pehmeää. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Lohi on mehevää 42-asteisena. Kypsemmän kalan ystävät paistavat lohen 58-asteiseksi. Jos perunat eivät tunnu vielä kypsiltä, jatka niiden paistamista, mutta ota kala pois uunista ja peitä se foliolla. Purista limetti- tai sitruunamehua lohelle.

  3. Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Soseuta kaikki kastikkeen aineet tahnaksi.

  4. Valuta hieman kastiketta kypsän kalan ja kasvisten päälle ja laita loppu tarjolle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1152 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Lohta, tomaatteja ja kunnolla yrttejä! Nauti päivän kala vaihteeksi mehevän vartaan muodossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen tomaatti-lohivarras

Ainekset

600
g
lohta
2
rs (à 200 g)
erivärisiä tomaatteja
3
rkl
tuoretta oreganoa tai meiramia
3
rkl
tuoretta tilliä
2
rkl
tuoretta timjamia
2
rkl
tuoretta rosmariinia
2
rkl
dijon-sinappia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Poista kalafileestä ruodot ja nahka, leikkaa pala haarukkapaloiksi. Laita kalapalat ja tomaatit kulhoon. Sekoita joukkoon hienonnetut yrtit, sinappi, sitruunamehu, öljy, suola ja sokeri. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Laita kalat ja tomaatit varrastikkuihin.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kalavartaat pellillä kuumaan uuniin, grillivastuksen alle ja paahda noin 15 minuuttia, kalapalojen koosta riippuen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1152 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kanavartaat lennättävät makunystyrät Japaniin, kun maustat vartaat tuoreella chilillä ja inkiväärillä ja tarjoat ne limettimajoneesin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kana-yakitorivartaat

Ainekset

600
g
broilerin paistinleikkeitä
8
varrastikkua
Marinadi
2
tuoretta chiliä
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
miriniä
2
rkl
sakea
5
tl
ruokosokeria
Limettimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
limetin kuori
½
limetin mehu
pieni ripaus valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kattilassa kastikkeen ainekset. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa broileri 2 cm:n paloiksi. Siirrä marinadista ⅓ sivuun ja sekoita loput broileripalojen joukkoon. Marinoi 2 tuntia.
  2. Sekoita limettimajoneesin ainekset keskenään.
  3. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa) vartaat kypsiksi (noin 10 minuuttia). Sivele vartaita ylimääräisellä marinadilla kypsennyksen aikana.
  4. Tarjoa vartaat limettimajoneesin, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1152 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Makeansuolainen paprika-chilichutney sopii kaikkien grillilihojen ja mausteisten makkaroiden kaveriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprika-chilichutney

Ainekset

5
punaista (mietoa) chiliä
4
punaista paprikaa
1
punasipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rosmariinin oksa (tai 1 tl kuivattua rosmariinia)
2
laakerinlehteä
1
kanelitanko
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
¾
dl
ruokosokeria
1
dl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprika ja chilit ja poista siemenkodat. Laita leivinpaperin päälle kuoripuoli ylöspäin ja paahda chilejä noin 10 minuuttia ja paprikoita noin 20 minuuttia, kunnes niiden kuoret mustuvat. Laita kuumina muovipussiin jäähtymään.

  2. Kuori ja hienonna sillä aikaa punasipuli. Hienonna rosmariini.

  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, rosmariini, laakerinlehdet, kanelitanko ja mausteet ja paista hyvin miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

  4. Vedä paprikoiden ja chilien kuoret irti, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että pystyt käsittelemään niitä sormin. Soseuta sauvasekoittimella tai hienonna veitsellä hyvin pieneksi.

  5. Poista chutneystä kanelitanko ja laakerinlehdet ja lisää paprika, chilit, sokeri ja balsamiviinietikka. Keitä, kunnes neste haihtuu ja hillo hieman paksuuntuu.

  6. Säilö puhtaaseen purkkiin.

Kommentit (0)