Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivainen kuva Sami Repo

Mökkikalan paras pari on uudet perunat, mutta millaiset! Intialaiseksi aloo gobiksi sävytetyissä potuissa maistuvat curry, inkivääri ja korianteri. Laita tarjolle vielä kirpeäntulinen raparperichutney, niin maut ovat enemmän kuin kohdallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + väh 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Grillatut ahvenet, raparperichutney ja kukkakaali-perunacurry

Ainekset

4-8
(n. 1 kg) perattuja ahvenia
9
dl
vettä
1
dl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä suolaliemi hyvissä ajoin. Mittaa vesi ja suola kattilaan ja keitä, kunnes suola liukenee veteen. Jäähdytä suolaliemi ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Tee raparperichutney (ks. ohje).
  3. Laita ahvenet suolaliemeen ja anna niiden suolautua kylmässä 20 minuuttia.
  4. Valmista kukkakaali-perunacurry (ks. ohje).
  5. Kuumenna grilli tai grillipannu savuavan kuumaksi.
  6. Kuivaa ahvenet hyvin ja grillaa noin 3 minuuttia/puoli.

Raparperichutney

Ainekset

200
g
raparperia (2 isoa vartta)
1
salottisipuli
1
punainen chili
1/2
dl
rypsiöljyä
1/2
dl
punaviinietikkaa
1
dl
hillosokeria
1
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi raparperit ja sipuli. Poista chilistä siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää etikka ja keitä kasaan. Lisää loput ainekset kattilaan. Hauduta alhaisella lämmöllä 10 minuuttia.
  2. Purkita chutney ja anna jäähtyä. Säilytä chutney jääkaapissa. Tarjoa grillatun kalan tai lihan kanssa.

Kukkakaali-perunacurry

Ainekset

8
uutta perunaa
1
salottisipuli
100
g
voita
2
rkl
mietoa currya (esim. Madras)
2
valkosipulinkynttä
3
cm
pala tuoretta inkivääriä
1
pieni kukkakaali
3
dl
kasvislientä
1
tl
suolaa
1/2
pnt
korianteria
1
dl
maustamatonta jogurttia

Työvaiheet

  1. Pese ja kuutioi perunat kuorineen kylmään veteen odottamaan. Kuori ja kuutioi salottisipuli.
  2. Lisää voi kattilaan ja kuullota sipuli.Valuta perunakuutiot ja lisää ne ja curry sipuleiden joukkoon. Raasta valkosipuli ja inkivääri seokseen. Kypsennä keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia.
  3. Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Lisää kukkakaali, kasvisliemi ja suola ja hauduta noin 10 minuuttia.
  4. Hienonna korianteri. Lisää jogurtti ja korianteri.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Melkein kuin ceviche! Filippiiniläisversiossa kala kypsytetään limetillä ja maustetaan kookosvedellä sekä riisiviinietikalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + marinointi 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Filippiiniläinen ceviche eli kinilaw

Ainekset

300
g
pakastettuja ahvenfileitä
180
g
katkarapuja
2
limettiä
2
valkosipulinkynttä
3
cm
tuoretta inkivääriä
1/2
dl
kookosvettä
1/2
dl
riisiviinietikkaa
1
tl
tummaa sokeria
Lisäksi
1
punasipuli
1
punainen chili
1
ruukku
korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Sulata kalat ja ravut.
  2. Jos fileissä on ruotoja, poista ne. Leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Laita ne kulhoon.
  3. Purista limettien mehu kalan päälle. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, kookosvesi, etikka ja sokeri kalan joukkoon. Lisää katkaravut ja sekoita.
  4. Anna kinilawn vetäytyä jääkaapissa noin 45 minuuttia, kääntele muutaman kerran.
  5. Kuori ja suikaloi sipuli. Paloittele chili. Sekoita sipulit ja chili sekä hienonnettu korianteri kinilawn joukkoon. Tarjoa limettilohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Tiina-Rakel Liekki KUVA Tuomas Kolehmainen

Marinoidut porkkanat ovat mainio lisuke melkein mille vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min +porkkanoiden marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Karitsan sisäfilee, valkosipuliporkkanat ja jogurttikastike

Ainekset

500
g
porkkanoita
Marinadi
1
sitruunan mehu + kuori
2
rkl
tuoretta timjamia
½
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulin kynsi
2
tl
juoksevaa hunajaa
½
tl
merisuolaa
Karitsan sisäfilee
500
g
luomukaritsan sisäfileetä
voita ja öljyä paistamiseen
2
tl
ras el hanoutia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
2
rkl
tuoretta timjamia
Kastike
1
ruukku
minttua
1/2
sitruunan mehu + kuori
3
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
sinappia
1/2
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä viipaleet puolikypsiksi, 10–15 minuuttia.
  2. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna timjami ja säästä siitä puolet ruuan viimeistelyyn. Raasta sitruunan keltaisesta kuoriosasta 2 tl hienoa raastetta ja purista hedelmästä mehu. Säästä puolet raasteesta ja mehusta kastikkeeseen. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada se porkkanoille. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  3. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Poista tarvittaessa ohut kalvo lihan pinnalta. Paista lihaa pannussa voi-öljyseoksessa noin 1 minuutti/puoli. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta ras el hanoutilla, suolalla ja pippurilla. Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 ennen viipaloimista.
  4. Tee kastike. Hienonna minttu ja sekoita se aiemmin puristetun sitruunamehun ja kuoriraasteen kanssa jogurttiin. Lisää sinappi ja suola. Tarjoa kastike karitsan ja valkosipuliporkkanoiden kanssa. Viimeistele annos timjamilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Paprikaschnitzelit ovat keittiömestari Simona Milazzon lapsuuden ruoka. Isoäiti grillasi juustoa valuvat paprikapihvit hiiligrillillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprikaschnitzel

Ainekset

4
isoa punaista paprikaa
4
isoa viipaletta juustoa
4
isoa viipaletta maalaiskinkkua
1
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoa
2
kananmunaa
1
dl
korppujauhoja
Lisäksi
oliiviöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita paprikat leivinpaperille uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta on musta. Laita paprikat muovipussiin ja anna jäähtyä. Irrota paprikoiden kuoret varovasti vetämällä. Vedä myös kannat ja siemenkodat varovasti irti.
  2. Täytä paprikat juustolla ja kinkulla. Paina ne litteiksi ”pihveiksi”.
  3. Kaada yhdelle lautaselle maito, toiselle vehnäjauhot. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa korppujauhot neljännelle lautaselle. Kasta paprikat ensin maitoon, sitten vehnäjauhoon, seuraavaksi kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoon. Laita schnitzelit isolle lautaselle ja siirrä kylmään 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna öljyä isossa paistinpannussa. Paista schnitzeleitä runsaassa öljyssä noin 5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on rapea.

Kommentit (1)

Vierailija

Trevligt recept. Går säkert att göra glutenfria också😊Och inhemska paprikor förstås!!