Lohi kypsyy grillissä upean meheväksi sitomalla viipaleet lihapuolet vastakkain. Tymäkästä paholaisen hillosta ja öljystä sekoitettu marinadi maustaa lohipalat läpikotaisin.
Lohi kypsyy grillissä upean meheväksi, kun sidot lohiviipaleet karhulangalla yhteen lihapuolet vastakkain. Älä poista nahkaa, sillä se pitää kalan kasassa, ja grillissä nahka paistuu syötävän rapeaksi. Kääntele lohipakettia kypsennyksen aikana muutamia kertoja niin, että paistopintaa tulee joka puolelle.
Lohipalat voi toki grillata myös halsterin sisällä tai parilalla ensin nahkapuolelta lähes kypsäksi, ja sen jälkeen pikaisesti lihapuolelta. Paholaisen hillosta ja öljystä tehty marinadi maustaa lohet maukkaiksi.
Grillattu paholaisen lohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Pyyhkäise kirjolohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele fileelle suolaa. Leikkaa filee kahdeksaksi viipaleeksi.
-
Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja nosta lohipalat marinadiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
-
Aseta kaksi kirjolohiviipaletta lihapuolet vastakkain. Sido karhulangalla napakaksi paketiksi.
-
Grillaa lohipaketteja kuumassa grillissä välillä käännellen yhteensä 8–10 minuuttia. (Tarkkaile kypsymistä, sillä kypsymisaika riippuu muun muassa grillin kuumuudesta.) Valele lohipaketteja kypsentämisen aikana muutaman kerran marinadilla.
-
Nosta lohipaketit tarjoilulautaselle. Leikkaa saksilla karhulangat pois. Ripottele päälle tuoretta korianteria.