Kuumat haukivartaat, grillattu salaatti ja kylmä kastike ovat taivaallinen trio.
Hauki-pekonivartaat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin kastike. Murenna homejuusto kulhoon ja sekoita joukkoon kermaviili ja pippuri.
- Leikkaa haukifileet nahattomiksi ja ruodottomiksi isoiksi kuutioiksi.
- Hienonna rosmariinit ja ripottele ne leikkuulaudalle ohueksi kerrokseksi. Pyörittele kalapalat yrteissä ja jauha pinnalle pippuria.
- Jaa kalapalat neljään grillitikkuun. Kääri palojen ympärille ensin kylmäsavulohta ja lopuksi pekonisiivut niin, että saat grillitikusta napakan paketin.
- Valmistele hiillos tai kuumenna kaasugrilli. Grillaa vartaita koko ajan käännellen, kunnes kala on kypsää ja pekoni rapeaa.
- Leikkaa pikkusalaatit tai romainesalaattikerä pituussuunnassa puoliksi. Voitele leikkuupinnat kevyesti oliiviöljyllä ja aseta leikkauspinta alaspäin grilliin. Grillaa 2 minuuttia. Ota salaatit grillistä ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.