Sivele täysjyväsinapista, sitruunasta ja ruohosipulista tehtyä marinadia siioille ahkerasti kypsentämisen aikana pitkävartisella sudilla. Öljyinen marinadi maustaa ja pitää kalan mehevänä.
Sinappisiiat kypsennetään grilliparilalla leivinpaperin päällä, jolloin suomustettujen siikojen nahka ei tartu kiinni parilaan. Kannattaa olla kuitenkin tarkkana, ettei leivinpaperi joudu kosketuksiin tulen kanssa.
Siiat voi grillata täytettyinä myös halsterissa. Sivele täysjyväsinapista, sitruunasta ja ruohosipulista valmistettua marinadia siioille ahkerasti kypsentämisen aikana pitkävartisella sudilla. Öljyinen marinadi maustaa ja pitää kalan kosteana.
Kokonainen sinappisiika
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhkäise siikojen sisäpuoli ja nahka talouspaperilla. Leikkaa viillot siikojen nahkaan molemmin puolin
- Ripottele sisälle ja pinnalle merisuolaa. Anna maustua vähintään 20 minuuttia. Pyyhkäise vielä talouspaperilla suola ja nesteet pois kalojen sisältä ja päältä.
- Huuhtele ja hienonna pinaatti ja kesäsipulit. Sekoita tuorejuuston kanssa.
- Lusikoi tuorejuustoseosta siikojen sisälle. Pistele siiat vatsasta kiinni cocktailtikuilla niin täyte pysyy sisällä.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Valele siiat marinadilla.
- Nosta siiat leivinpaperiarkeille. Grillaa parilalevyn tai alumiinifolioarkkien päällä marinadiliemellä ahkerasti valellen 5–10 minuuttia, käännä siiat varovasti ympäri leivinpaperin avulla ja grillaa vielä toiselta puolelta 5 minuuttia.
- Nosta tarjoiluvadille, ja valele vielä lopulla marinadiliemellä. Ripottele päälle vielä sormisuolaa.
Vinkki: Voit suolata kokonaiset siiat myös suolaliemessä. Tee se näin: Keitä 1 l vettä ja liuota siihen 1 dl karkeaa merisuolaa. Jäähdytä liemi. Nosta siiat suolaliemeen noin 20 minuutiksi.