Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Grillaus
15:30 | 15.6.2022

Kokonainen sinappisiika

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Sivele täysjyväsinapista, sitruunasta ja ruohosipulista tehtyä marinadia siioille ahkerasti kypsentämisen aikana pitkävartisella sudilla. Öljyinen marinadi maustaa ja pitää kalan mehevänä.

Sinappisiiat kypsennetään grilliparilalla leivinpaperin päällä, jolloin suomustettujen siikojen nahka ei tartu kiinni parilaan. Kannattaa olla kuitenkin tarkkana, ettei leivinpaperi joudu kosketuksiin tulen kanssa.

Siiat voi grillata täytettyinä myös halsterissa. Sivele täysjyväsinapista, sitruunasta ja ruohosipulista valmistettua marinadia siioille ahkerasti kypsentämisen aikana pitkävartisella sudilla. Öljyinen marinadi maustaa ja pitää kalan kosteana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + 20 min
Helppo

Kokonainen sinappisiika

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
(à 600 g)
perattua ja suomustettua siikaa
3
rkl
karkeaa merisuolaa
5
dl
tuoretta pinaattia
2
kesäsipulia
200
g
ruohosipulituorejuustoa
sormisuolaa
Marinadi
3
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
täysjyväsinappia
½
sitruunan mehu ja raastettu kuori
3
rkl
hienonnettua ruohosipulia
1
rkl
hunajaa
ripaus suolaa

Vaiheet

  1. Pyyhkäise siikojen sisäpuoli ja nahka talouspaperilla. Leikkaa viillot siikojen nahkaan molemmin puolin
  2. Ripottele sisälle ja pinnalle merisuolaa. Anna maustua vähintään 20 minuuttia. Pyyhkäise vielä talouspaperilla suola ja nesteet pois kalojen sisältä ja päältä.
  3. Huuhtele ja hienonna pinaatti ja kesäsipulit. Sekoita tuorejuuston kanssa.
  4. Lusikoi tuorejuustoseosta siikojen sisälle. Pistele siiat vatsasta kiinni cocktailtikuilla niin täyte pysyy sisällä.
  5. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Valele siiat marinadilla.
  6. Nosta siiat leivinpaperiarkeille. Grillaa parilalevyn tai alumiinifolioarkkien päällä marinadiliemellä ahkerasti valellen 5–10 minuuttia, käännä siiat varovasti ympäri leivinpaperin avulla ja grillaa vielä toiselta puolelta 5 minuuttia.
  7. Nosta tarjoiluvadille, ja valele vielä lopulla marinadiliemellä. Ripottele päälle vielä sormisuolaa.

Vinkki: Voit suolata kokonaiset siiat myös suolaliemessä. Tee se näin: Keitä 1 l vettä ja liuota siihen 1 dl karkeaa merisuolaa. Jäähdytä liemi. Nosta siiat suolaliemeen noin 20 minuutiksi.

Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
siika
grillaus
kesäruoka
sinappi

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini