Sisiliassa sardiinia, meillä silakkaa. Rullailussa vierähtää hetki, mutta rapsakat vartaat kypsyvät nopeasti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6 annosta
40 min
Helppo
Sisilialaiset silakkavartaat
Ainesosat
1
kg
silakkafileitä
2
sitruunaa
2
valkosipulinkynttä
1/2
dl
persiljaa
2
dl
rusinoita
12
laakerinlehteä
1
dl
korppujauhoja
1
dl
pinjansiemeniä
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
tl
mustapippuria
4-6
varrastikkua
Vaiheet
- Poista silakkafileistä ruodot. Raasta yhden sitruunan kuori ja leikkaa sitruunat ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipuli ja persilja. Liota rusinoita ja laakerinlehtiä lämpimässä vedessä 20 minuuttia.
- Levitä fileet selkäpuoli alaspäin leikkuulaudalle. Valuta rusinat ja ota laakerinlehdet sivuun.
- Yhdistä kulhossa korppujauhot, pinjansiemenet, liotetut rusinat, valkosipuli, persilja ja sitruunankuori. Sekoita joukkoon oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lusikoi noin 2 rkl täytettä silakkafileen sisään ja kääri rullalle. Pujota rullat liotettuihin varrastikkuihin niin, että lailat väleihin laakerinlehdet ja sitruunansiivut.
- Kypsennä grillissä keskilämmöllä 5–8 minuuttia. Käännä vartaita kerran grillauksen aikana.