Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 101 keittokirjaan.
OHJE Otto Leskinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Junior Master Chef eli Otto Leskinen valmistaa äitienpäivänä omalle äidilleen upeita luksusleipiä. Uppomunat onnistuvat takuuvarmasti muovikelmussa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Benedictinleivät

Ainekset

4
viipaletta
maalaisleipää
voita paistamiseen
200
g
kylmäsavulohiviipaleita
Sienet
200
g
siitakesieniä
1
tl
oliiviöljyä
1
tl
Provencen yrttisekoitusta
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
muutama tippa tryffeliöljyä
Uppomunat
1 1/2
l
vettä
4
munaa
1
rkl
öljyä
ripaus suolaa
Pinaatti
150
g
pinaattia
1 1/2
l
vettä
1 1/2
tl
suolaa
Hollandaisekastike
2
keltuaista
1
tl
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa
100
g
huoneenlämpöistä voita
1
tl
sitruunanmehua
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin sienet. Puhdista ja paloittele siitakkeet. Paista niitä öljyssä pannussa muutama minuutti. Ota pois liedeltä. Lisää mausteet ja tryffeliöljy, tarkista maku.
  2. Tee uppomunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Vuoraa neljä pientä kahvikuppia kelmulla. Sipaise kelmuihin öljyä ja riko munat kelmujen sisään. Kokoa kelmu nyytiksi ja solmi kiinni. Yritä välttää ilman jäämistä kelmun sisään. Kun vesi kiehuu kauniisti poreillen, laske siivilä veteen. Nosta kananmunanyytit siivilään ja keitä 4–5 minuuttia. Nosta jäähtymään siksi aikaa, kun valmistelet muut täytteet.
  3. Ryöppää pinaatit nopeasti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada pinaatit siivilään ja jätä valumaan.
  4. Valmista hollandaisekastike. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta päälle metallinen kulho niin, ettei kulhon pohja osu veteen. Laita keltuaiset, vesi ja etikka kulhoon. Kypsennä koko ajan vispilällä sekoitellen noin kolme minuuttia, kunnes seos paksunee hieman. Lisää voita koko ajan sekoittaen nokare kerrallaan. Lisää seuraava nokare kun edellinen on kokonaan liuennut kastikkeen joukkoon. Mausta kastike sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Ota kattila liedeltä.
  5. Sulata nokare voita pannussa. Paista leipäviipaleita muutama minuutti molemmin puolin.
  6. Leikkaa uppomunanyytit auki saksilla ja ripottele munien päälle hieman suolaa.
  7. Kokoa leivät lautasille. Annostele leiville pinaatti ja sienet. Lisää seuraavaksi kylmäsavulohta ja nosta päällimmäiseksi uppomuna. Viimeistele hollandaisekastikkeella. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

Käyttäjä5309
Seuraa 
Liittynyt15.10.2017

Reseptistä puuttuu kuinka paljon lohta pitäisi olla

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Ainesosaluettelossa on mainittu, että lohta on 200 grammaa. Se jaetaan neljälle leivälle tasan :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Jääjugurttikakku on kuin jäätelö ja juustokakku samassa. Täydellinen kesäjälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 4 h

Frozen Yogurt -kakku

Ainekset

POHJA
250
g (17 kpl)
digestivekeksejä
100
g
sulaa voita
1
tl
jauhettua, kuivattua mustikkaa/kaakaojauhetta
TÄYTE
4
dl
maustamatonta kreikkalaista jugurttia
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
2
dl
vispikermaa
4
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
vaniljasokeria
LISÄKSI
marjoja koristeluun

Työvaiheet

  1. Murenna keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi ja marjajauhe. Painele muruseos tiiviisti irtopohjaisen, noin 27x18 senttimetrin kokoisen kakkuvuoan pohjalle.
  2. Sekoita jugurtti ja mascarpone. Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, hunaja ja vaniljasokeri jugurttiseokseen, levitä se pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen noin 4 tunniksi. Kakku on parhaimmillaan juuri ja juuri jäätyneenä.
  3. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Jos teet kakun pakkaseen jo aiemmin, ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Äyriäispastan mehevyyden salaisuus on helppo pesto, joka surautetaan sitruunamelissasta ja paahdetuista kurpitsansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
20 min + pakasteen sulattaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunamelissapestolla maustettu äyriäispasta

Ainekset

PESTO
1
ruukku (noin 3 dl)
sitruunamelissaa
1–2
valkosipulinkynttä
40
g (1 dl)
parmesanjuustoa
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
vaaleaa balsamicoa
1 ½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
pkt (350 g)
pakasteäyriäisiä (Esim. Pirkka äyriäissekoitus)
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
400
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sitruunamelissa varsineen tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta parmesaani. Lisää yrttien joukkoon.
  2. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin 1 minuutin ajan. Lisää siemenet ja öljy sitruunamelissan joukkoon ja soseuta tasaiseksi pestoksi. Voit jättää peston myös karkeammaksi seokseksi.
  3. Sulata äyriäiset pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta siivilässä.
  5. Kuumenna öljy pannulla, paista valutettuja äyriäisiä muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon pasta ja keitinvettä ja kiehauta niin, että neste haihtuu. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lusikoi joukkoon reilusti pestoa. Tarjoile heti.
Sport on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kuituja ja hedelmiä sisältävä rahka on mainio välipala. Pakkaa rahka ja mysli omiin rasioihinsa ja ota töihin iltapäivän evääksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusrahka kaura-chiamyslillä

Ainekset

MYSLI
1
dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
2
rkl
kauraleseitä (gluteeniton)
1
rkl
chiasiemeniä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
SITRUSRAHKA
3
dl
maitorahkaa (laktoositon)
½
dl
mandariinimehua
4
dl
kuutioituja sitrushedelmiä (esim. verigreippiä, appelsiini, mandariinia, kumkvatti)
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita myslin aineet kulhossa tasaiseksi. Paahda mysliä kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.

  2. Sekoita rahkan joukkoon mandariinimehu. Leikkaa mieleisiäsi sitrushedelmiä nahattomiksi, pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmäkuutiot ja hunaja rahkan joukkoon. Lusikoi rahka tarjoilukippoihin ja nauti jäähtyneen myslin kanssa.

Sport on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Surauta päivän päätteeksi kaurapitoinen smoothie. Saat reippaasti kuitua, proteiinia ja vitamiineja. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Back on track -smoothie

Ainekset

2
banaania
1
mango kuutioina
1
dl
jäisiä mustaherukoita
½
dl
voimakauraa (esim. Fazer Alku)
4
dl
kauramaitoa
2
kiiviä

Työvaiheet

  1. Mittaa blenderiin kaikki smoothieaineet kiiviä lukuun ottamatta. Anna käydä tasaiseksi. Kaada juoma laseihin. Leikkaa kiivi kuutioiksi smoothien pinnalle.