Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 128 keittokirjaan.
OHJE Otto Leskinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Junior Master Chef eli Otto Leskinen valmistaa äitienpäivänä omalle äidilleen upeita luksusleipiä. Uppomunat onnistuvat takuuvarmasti muovikelmussa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Benedictinleivät

Ainekset

4
viipaletta
maalaisleipää
voita paistamiseen
200
g
kylmäsavulohiviipaleita
Sienet
200
g
siitakesieniä
1
tl
oliiviöljyä
1
tl
Provencen yrttisekoitusta
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
muutama tippa tryffeliöljyä
Uppomunat
1 1/2
l
vettä
4
munaa
1
rkl
öljyä
ripaus suolaa
Pinaatti
150
g
pinaattia
1 1/2
l
vettä
1 1/2
tl
suolaa
Hollandaisekastike
2
keltuaista
1
tl
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa
100
g
huoneenlämpöistä voita
1
tl
sitruunanmehua
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin sienet. Puhdista ja paloittele siitakkeet. Paista niitä öljyssä pannussa muutama minuutti. Ota pois liedeltä. Lisää mausteet ja tryffeliöljy, tarkista maku.
  2. Tee uppomunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Vuoraa neljä pientä kahvikuppia kelmulla. Sipaise kelmuihin öljyä ja riko munat kelmujen sisään. Kokoa kelmu nyytiksi ja solmi kiinni. Yritä välttää ilman jäämistä kelmun sisään. Kun vesi kiehuu kauniisti poreillen, laske siivilä veteen. Nosta kananmunanyytit siivilään ja keitä 4–5 minuuttia. Nosta jäähtymään siksi aikaa, kun valmistelet muut täytteet.
  3. Ryöppää pinaatit nopeasti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada pinaatit siivilään ja jätä valumaan.
  4. Valmista hollandaisekastike. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta päälle metallinen kulho niin, ettei kulhon pohja osu veteen. Laita keltuaiset, vesi ja etikka kulhoon. Kypsennä koko ajan vispilällä sekoitellen noin kolme minuuttia, kunnes seos paksunee hieman. Lisää voita koko ajan sekoittaen nokare kerrallaan. Lisää seuraava nokare kun edellinen on kokonaan liuennut kastikkeen joukkoon. Mausta kastike sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Ota kattila liedeltä.
  5. Sulata nokare voita pannussa. Paista leipäviipaleita muutama minuutti molemmin puolin.
  6. Leikkaa uppomunanyytit auki saksilla ja ripottele munien päälle hieman suolaa.
  7. Kokoa leivät lautasille. Annostele leiville pinaatti ja sienet. Lisää seuraavaksi kylmäsavulohta ja nosta päällimmäiseksi uppomuna. Viimeistele hollandaisekastikkeella. Tarjoa heti.

Kommentit (3)

Käyttäjä5309
Seuraa 
Liittynyt15.10.2017

Reseptistä puuttuu kuinka paljon lohta pitäisi olla

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Ainesosaluettelossa on mainittu, että lohta on 200 grammaa. Se jaetaan neljälle leivälle tasan :)

Vierailija

Enpä ole ennen kuullut, että kukaan valmistaisi uppomunat muovikelmun sisällä keittäen. Tätä reseptiä en ole kokeillut, mutta kun teen cilbiriä, teen uppomunat juuri ja juuri kiehuvassa vesipyörteessä. Se ei ole ollenkaan vaikeaa, eikä tarvitse sotata muovikelmun kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

ET-lehti on lisännyt 339 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.