Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Otto Leskinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Junior Master Chef eli Otto Leskinen valmistaa äitienpäivänä omalle äidilleen upeita luksusleipiä. Uppomunat onnistuvat takuuvarmasti muovikelmussa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Benedictinleivät

Ainekset

4
viipaletta
maalaisleipää
voita paistamiseen
200
g
kylmäsavulohiviipaleita
Sienet
200
g
siitakesieniä
1
tl
oliiviöljyä
1
tl
Provencen yrttisekoitusta
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
muutama tippa tryffeliöljyä
Uppomunat
1 1/2
l
vettä
4
munaa
1
rkl
öljyä
ripaus suolaa
Pinaatti
150
g
pinaattia
1 1/2
l
vettä
1 1/2
tl
suolaa
Hollandaisekastike
2
keltuaista
1
tl
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa
100
g
huoneenlämpöistä voita
1
tl
sitruunanmehua
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin sienet. Puhdista ja paloittele siitakkeet. Paista niitä öljyssä pannussa muutama minuutti. Ota pois liedeltä. Lisää mausteet ja tryffeliöljy, tarkista maku.
  2. Tee uppomunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Vuoraa neljä pientä kahvikuppia kelmulla. Sipaise kelmuihin öljyä ja riko munat kelmujen sisään. Kokoa kelmu nyytiksi ja solmi kiinni. Yritä välttää ilman jäämistä kelmun sisään. Kun vesi kiehuu kauniisti poreillen, laske siivilä veteen. Nosta kananmunanyytit siivilään ja keitä 4–5 minuuttia. Nosta jäähtymään siksi aikaa, kun valmistelet muut täytteet.
  3. Ryöppää pinaatit nopeasti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada pinaatit siivilään ja jätä valumaan.
  4. Valmista hollandaisekastike. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta päälle metallinen kulho niin, ettei kulhon pohja osu veteen. Laita keltuaiset, vesi ja etikka kulhoon. Kypsennä koko ajan vispilällä sekoitellen noin kolme minuuttia, kunnes seos paksunee hieman. Lisää voita koko ajan sekoittaen nokare kerrallaan. Lisää seuraava nokare kun edellinen on kokonaan liuennut kastikkeen joukkoon. Mausta kastike sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Ota kattila liedeltä.
  5. Sulata nokare voita pannussa. Paista leipäviipaleita muutama minuutti molemmin puolin.
  6. Leikkaa uppomunanyytit auki saksilla ja ripottele munien päälle hieman suolaa.
  7. Kokoa leivät lautasille. Annostele leiville pinaatti ja sienet. Lisää seuraavaksi kylmäsavulohta ja nosta päällimmäiseksi uppomuna. Viimeistele hollandaisekastikkeella. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

Käyttäjä5309
Seuraa 
Liittynyt15.10.2017

Reseptistä puuttuu kuinka paljon lohta pitäisi olla

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Ainesosaluettelossa on mainittu, että lohta on 200 grammaa. Se jaetaan neljälle leivälle tasan :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Laatikkoviinin pohjista ja kivennäisvedestä syntyy sitruunan, kurkun ja vadelman avustuksella loppukesän raikkain vähäalkoholinen cocktail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviini-cobbler

Ainekset

1
dl
valkoviiniä
1
cl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
3
tuoretta vadelmaa
2
viipaletta
kurkkua
4
cl
kivennäisvettä
Lisäksi
jäitä

Työvaiheet

  1. Laita valkoviini, sitruunamehu ja sokeri viinilasiin ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.

  2. Lisää vadelmat ja painele niitä hellästi lasin pohjaa vasten.

  3. Lisää kurkkuviipaleet, kivennäisvesi ja jäitä, ja sekoita varoen.

Vinkki Voit käyttää juomaan juhlista yli jääneet valkoviinit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Näin valmistuu kesäinen klassikkococktail! Siemaus ananaksen, rommin ja kookok­sen yhdistelmää saa lämpimän rantahiekan kutittelemaan jalka­pohjissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Piña Colada

Ainekset

5
cl
kookosmaitoa tai -kermaa
5
cl
rommia
5
cl
ananasmehua tai kourallinen tuoretta ananasta
Lisäksi
jäitä
ananaslohko koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet tehosekoit­timeen, lisää kourallinen jäitä ja sekoita, kunnes juoman koostumus on mieleinen. Älä sekoita liian kauan, jotta jäät eivät sula.
  2. Kaada juoma hurrikaani- tai highball-lasiin ja koristele ananaslohkolla.

Vinkki! Tee juomasta alkoholiton vaihtamalla rommi maustei­seen jääteehen ja lisäämällä mausteeksi kanelia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Suklaa-kinuskikakun raikastaa itse tehty vadelmatahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
2 h 15 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen vadelma-kinuskikakku

Ainekset

Pohja
2
kananmunaa
2
dl
luonnonjogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvaa vettä
4
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
Vadelmacurd
250
g
vadelmia
2
dl
hillosokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
100
g
voita
2
keltuaista
Kuorrutus
2
prk
vaahtoutuvaa kinuskikermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
Päälle
vadelmia ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin vadelmacurd. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Painele vadelmia liiskaksi keittämisen aikana.

  2. Siivilöi siemenet pois lusikalla tiheään siivilään painellen. Koeta saada mahdollisimman paljon siemenetöntä hilloa. Kaada se takaisin kattilaan. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan sekoittaen ja keitä ensimmäisiin kupliin asti.

  3. Poista kattila levyltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin kiinteytymään.

  4. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 26 cm) leivinpaperilla.

  5. Sekoita kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää kiehuva vesi joukkoon hitaasti sekoittaen.

  6. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita jogurttiseos varovasti joukkoon.

  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista yksi kakkupohja kerrallaan, noin 30 minuuttia. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

  8. Vatkaa kinuskikermat vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

  9. Levitä vadelmacurd toiselle kakkulevylle ja ¼ kuorrutuksesta päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ja sivuille loput kuorrutteesta.

  10. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pääset helpolla, kun kypsennät munakoison kokonaisena uunissa. Sen jälkeen taivas on rajana sille, minkä kanssa herkkupötkylän haluaa tarjota. Tällä kertaa munakoison lisukkeena on täyteläistä fetajogurttia ja mantelimajoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoisoa, fetaa ja mantelimajoneesia

Ainekset

4
munakoisoa
1
rkl
oliiviöljyä
MANTELIMAJONEESI
½
pala paahtoleipää (tai pieni pala muuta vaaleaa leipää)
½
dl
maitoa
50
g
kuorittuja manteleita
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
¾–1
dl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
150
g
fetaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
PÄÄLLE
1
ruukku tilliä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita munakoisot leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele kevyesti oliiviöljyllä. Pistele haarukalla ja paahda noin tunti, kunnes munakoiso on läpikypsää ja pehmeää.

  2. Tee mantelimajoneesi. Laita leipä maitoon pehmenemään 30 minuutiksi. Laita tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon mantelit, valkosipulinkynsi, sitruunamehu. Aja tasaiseksi. Lisää öljy tipoittain joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita feta ja jogurtti karkeasti keskenään.

  4. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja lorauta 1 rkl oliiviöljyä päälle. Lusikoi päälle fetajogurttia ja mantelimajoneesia. Hienonna päälle tilliä.

Kommentit (0)