Lohipalat käväisevät uunissa ja mautuvat sitten fenkolinsiemenliemessä ihanan pehmeiksi. Granaattiomena viimeistelee maun.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
15 min + marinoituminen 3 h tai yön yli
Helppo
Granaattiomenalohi
Ainesosat
500
g
lohta
Mausteliemi
½ -1
dl
punaviinietikkaa
½
dl
ruokosokeria
3
dl
haaleaa vettä
½
rkl
fenkolinsiemeniä
5
kokonaista valkopippuria
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
granaattiomena
½
dl
hienonnettua tilliä
(ripaus sormisuola)
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala 2 ½ cm:n kuutioiksi. Laita kalakuutiot uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
- Sekoita liemiainekset tasaiseksi ja kaada liemi kalojen päälle niin, että ne peittyvät.
- Kypsennä kalaa uunissa 8 minuuttia. Ota uunista ja anna marinoitua huoneenlämmössä 1 tunti. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna marinoitua vähintään 2 tuntia. Voit jättää kalan jääkaappiin myös yön yli.
- Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Hienonna tilli. Nosta lohipalat liemestä tarjoiluastiaan ja lisää siemenet ja tilli. Ripottele sormisuolaa päälle. Halutessasi lisää hieman raastettua sitruunankuorta.