Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kapellimestari Hannu Linnun lempiruokiin kuuluu vermuttiliemessä tarjottavat kampasimpukat. Resepti on muunnelma Olon Pekka Terävän reseptistä, jota Lintu on hionut hartaasti kohti täydellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kampasimpukat ja vermuttiliemi

Ainekset

6
salottisipulia
2
rkl
voita
3
dl
valkoista vermuttia (Noilly Prat)
3
dl
kuivaa (ei tammista) valkoviiniä
1
l
kalalientä
2
dl
ruokakermaa
4
dl
kuohukermaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
(suolaa)
12
kampasimpukkaa
2
tl
oliiviöljyä
noin 1
tl
sormisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Yrttiöljy
1
ruukku rucolaa
1
ruukku basilikaa
3
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Päälle
1
ruukku ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia.
  2. Lisää vermutti ja viini ja keitä 10 minuuttia, kunnes nesteestä on haihtunut noin neljäsosa. Lisää kalaliemi ja keitä, kunnes alkuperäisestä liemen määrästä on jäljellä noin puolet.
  3. Lisää kermat ja kiehauta. Hauduta keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes liemi sakeutuu. Siivilöi liemi ja mausta se mustapippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa. Siirrä liemi takaisin liedelle ja pidä se lämpimänä.
  4. Soseuta rucola, basilika ja oliiviöljy tehosekoittimessa yrttiöljyksi. Mausta suolalla.
  5. Sivele kampasimpukat öljyllä ja paista ne pannussa kypsiksi, noin 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Laita kampasimpukat lautasille kokonaisina tai viipaleina. Kaada vermuttiliemi päälle. Viimeistele yrittiöljyllä. Hienonna pinnalle ruohosipulia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Broilerinrinta paistuu vauhdilla kun se avataan perhoseksi. Kirsikkasalaatti on raikas lisuke, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoitu punasipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mehevän mustikkapiirakan salaisuus? Taikinaan vatkattu mantelimassa! Jauhoja tarvitaan vain vähän, koska piirakka on parhaimmillaan herkullisen kosteana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-mantelipiirakka

Ainekset

150
g
huoneenlämpöistä mantelimassaa
1 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruuna (kuori)
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
mustikoita
Inkiväärijogurtti
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin inkiväärijogurtti. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Sekoita inkivääriraaste, jogurtti ja vaniljasokeri keskenään. Laita inkiväärijogurtti jääkaappiin odottamaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se taikinaan.
  3. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan (noin 20 cm x 30 cm) vuorotellen mustikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Koristele piirakka mustikoilla. Tarjoa inkiväärijogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 626 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Sokerisuolaus graavaa kalan pehmeäksi ja miellyttävän makuiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1-2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattu lohi

Ainekset

800
g
lohifileetä
3
dl
vettä
1
dl
sokeria
1/2
dl
hienoa merisuolaa
1
oksa rosmariinia
1/2
dl
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa lohi 2–4 tasakokoiseen palaan. '
  2. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja suola. Lisää rosmariinin oksa ja anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita lohifilee suljettavaan muovipussiin. Kaada jäähtynyt liemi joukkoon. Sulje pussi, paina ilma pois ja laita jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi.
  4. Ota lohi liemestä, pyyhi kuivaksi ja hienonna päälle tuoretta tilliä ennen tarjoilua. Leikkaa paloiksi tai ohuiksi siivuiksi

Kommentit (0)