Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
Alkuruuat
Gluteeniton
14:14 | 8.2.2019

Kampasimpukat ja vermuttiliemi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kapellimestari Hannu Linnun lempiruokiin kuuluu vermuttiliemessä tarjottavat kampasimpukat. Resepti on muunnelma Olon Pekka Terävän reseptistä, jota Lintu on hionut hartaasti kohti täydellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 10 min
Keskivaikea

Kampasimpukat ja vermuttiliemi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
salottisipulia
2
rkl
voita
3
dl
valkoista vermuttia (Noilly Prat)
3
dl
kuivaa (ei tammista) valkoviiniä
1
l
kalalientä
2
dl
ruokakermaa
4
dl
kuohukermaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
(suolaa)
12
kampasimpukkaa
2
tl
oliiviöljyä
noin 1
tl
sormisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Yrttiöljy
1
ruukku rucolaa
1
ruukku basilikaa
3
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Päälle
1
ruukku ruohosipulia

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia.
  2. Lisää vermutti ja viini ja keitä 10 minuuttia, kunnes nesteestä on haihtunut noin neljäsosa. Lisää kalaliemi ja keitä, kunnes alkuperäisestä liemen määrästä on jäljellä noin puolet.
  3. Lisää kermat ja kiehauta. Hauduta keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes liemi sakeutuu. Siivilöi liemi ja mausta se mustapippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa. Siirrä liemi takaisin liedelle ja pidä se lämpimänä.
  4. Soseuta rucola, basilika ja oliiviöljy tehosekoittimessa yrttiöljyksi. Mausta suolalla.
  5. Sivele kampasimpukat öljyllä ja paista ne pannussa kypsiksi, noin 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Laita kampasimpukat lautasille kokonaisina tai viipaleina. Kaada vermuttiliemi päälle. Viimeistele yrittiöljyllä. Hienonna pinnalle ruohosipulia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
kampasimpukat
Vermuttiliemi
päivän katiska
Viikonloppubistro
gluteeniton deli
Kemut

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini