Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
Alkuruuat
Keitot
Gluteeniton
9:36 | 3.5.2018

Ranskalainen kalakeitto eli bouillabaisse

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
OHJE Toimitus KUVA Titti Uotila

Sinun ei tarvitse olla kalastaja päästäksesi eteläranskalaisen kalakeiton makuun,  sillä tällä reseptillä rakastettu bouillabaisse onnistuu valmiista kalafileistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
35 min
Helppo

Ranskalainen kalakeitto eli bouillabaisse

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

n. 500
g
kalafileitä (siikaa, ahventa, kuhaa, lohta)
450
g
kuorellisia sinisimpukoita (pakaste)
200
g
kuorittuja ravunpyrstöjä (raakana)
2
sipulia (n. 150 g)
1
pieni
fenkoli (n. 100 g)
10
cm:n pätkä
sellerinvartta
1
pieni
purjo
(8 keskikokoista perunaa)
runsas 1/2
dl
oliiviöljyä
1
ps (0,5 g)
sahramia
1
laakerinlehti
2
tl
tuoreita timjaminlehtiä (tai 1 tl kuivattua timjamia)
1
l
kalalientä
3
dl
kuivaa valkoviiniä
1-2
tl
appelsiinin raastettua kuorta
(suolaa)
(valkopippuria)
Rouille
1
viipale
valkoista paahtoleipää
3/4
dl
kylmää vettä
2-3
cm:n pala
punaista chilipalkoa
1
pieni kuorittu paprika (tai kuoreton säilykepaprika)
2
valkosipulinkynttä
n. 1/2
dl
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi tai renkaiksi. Suikaloi fenko­li. Pätki varsiselleri ja purjo. (Kuori ja lohko perunat. Säilytä kylmässä vedessä keittämiseen saakka.)
  2. Kuullota kasvikset perunoita lukuun ottamatta öljyssä. Lisää sahrami, laakerinlehti ja timjami, sitten kalaliemi ja viini. (Lisää perunat.) Keitä noin 15 minuuttia. Mausta appelsiininkuoriraasteella ja tarkista maku. Halutessasi lisää suolaa ja pippuria.
  3. Leikkaa kalafileet lusikalla syötäviksi, melko kookkaiksi paloiksi. Lisää kalapalat ja ravut keitokseen ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi sulatetut sinisimpukat.
  4. Tarjoa lisänä vaaleaa leipää tai paahdettuja, puristetulla valkosipulilla siveltyjä patonkiviipaleita.
  5. Valmista rouille. Poista kuoret leipäviipaleesta. Leikkaa sisus kuutioiksi, pane ne pieneen kulhoon ja lisää vesi.
  6. Poista chilin siemenet, paloittele paprika ja kuori valkosipulin­kynnet.
  7. Valmista tahna morttelissa tai soseuttajalla. Morttelissa: Hiero chili, paprika ja valkosipuli tahnaksi. Lisää kostunut leipä. Jatka soseuttamista ja lisää oliiviöljy pieninä erinä jatkuvasti sekoittaen. Seos on valmista, kun se on muuttunut tahnamaiseksi. Soseuttajalla: Pane ainekset kapeaan kulhoon ja soseuta kaikki yhdessä.
  8. Tarjoa rouille erikseen pienestä kulhosta.

Vinkki! Paprikan kuoret irtoavat helpoimmin, kun paahdat ne uunin grillissä tumman laikukkaiksi (noin 10 minuuttia).

Tilaa Glorian ruoka & viini
kalakeitto
ranskalainen kalakeitto
bouillabaisse
päivän katiska
kevyet ja salaatit

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Lumivalkoinen sacherkakku

Lanttugnocchit ja pähkinävoi

Sitruunasiika ja ruskistettu voikastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini