Kirpeä ja tulinen raparperi-jalapenosilli on sekoitusta vaille valmis, mutta paranee vain seuraavaan päivään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 4
30 min (2 h maustuminen)
Helppo
Raparperi-jalapenosilli
Ainesosat
1
ohut raparperinvarsi
1
tuore jalapeno
1
punainen kesäsipuli
1
lime
180
g
matjessillifileitä
0,5
dl
etikkaa
1
dl
sokeria
1,5
dl
vettä
Vaiheet
-
Pese raparperi ja jalapeno. Hienonna molemmat ohuiksi viipaleiksi.
-
Lisää etikka, sokeri ja vesi kasariin ja kiehauta kunnes sokeri on lionnut. Ota kasari pois lämmöltä ja sekoita raparperi ja jalapeno liemeen. Jäähdytä.
-
Huuhtele matjessillifileitä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa viipaleiksi.
-
Hienonna kesäsipuli vihreään varteen asti. Lisää silli ja kesäsipuli jäähtyneeseen liemeen ja purista joukkoon lime.
-
Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.