
Ihana graavisiika ui sitruunaisessa öljymarinadissa joulupöytään. Tarjoa herkullinen graavisiika kalapöydässä pienten keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.
Graavisiika sitruunaöljyssä
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhi siikafileet. Nypi selkäruodot pois. Jos fileet on suomustettu, vähennä suolan määrää kolmanneksella.
- Levitä puolet merisuolasta matalalle lautaselle. Laita siikafilee nahkapuoli alaspäin suolapedin päälle. Rouhi siian pinnalle pippuria ja ripottele päälle sokeria. Nosta toinen siikafilee kanneksi nahkapuoli ylöspäin. Lisää loppu suola fileen päälle. Anna maustua jääkaapissa 8-12 t.
- Poista fileistä nahka ja pyyhi ylimääräinen suola pois. Leikkaa fileet pieniksi annospaloiksi sillipalojen tapaan. Pilko sipuli ja hienonna tilli. Lado lasipurkkiin kerroksittain siikapaloja, tilliä ja sipulia.
- Raasta sitruunan keltainen osa raastimen hienolla terällä. Sekoita kuoriraaste rypsiöljyyn. Kaada öljy siikapalojen päälle niin, että öljy peittää kalat kokonaan. Sulje purkki ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vrk. Marinoitu graavisiika säilyy jääkaapissa noin viikon.