
Parsa ja retiisit tekevät siikacrudosta sopivan alkuruoan pääsiäispöytään.
Italialainen siikacrudo
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista siikafileestä ruodot. Jos käytät järvestä pyydettyä villisiikaa, pakasta sitä -20 asteessa vähintään 24 tuntia. Kasvatettua tai merestä pyydettyä siikaa ei tarvitse jäädyttää, mutta pidä sitäkin pakastimessa 15 minuuttia, jotta se on helpompi leikata. Laita myös tarjoiluastia hetkeksi pakastimeen.
-
Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi ja purista mehu.
-
Leikkaa kala ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja nosta tarjoiluvadille.
-
Pirskottele kalalle sitruunamehua. Ripottele päälle sitruunankuorta, suolaa ja pippuria. Anna maustua noin 5 minuuttia.
-
Viipaloi retiisit. Höylää parsasta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Nosta ne kalan päälle. Lisää kaprikset ja hienonna päälle lehtipersilja. Viimeistele valuttamalla pinnalle hieman oliiviöljyä.