Hienostunut alkuruoka kampasimpukoista valmistuu vartissa. Makutriona simpukoiden seurassa toimivat tilli, retiisi ja gari.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2–4 annosta alkuruokana tai pikku ruokana
15 min
Helppo
Kampasimpukka-crudo
Ainesosat
1
ps (200 g)
kampasimpukoita
1
tl
sormisuolaa
8
retiisiä
4
oksaa tilliä
3/4
dl
garia (sushi-inkivääri)
3
rkl
garin lientä
2
rkl
rypsiöljyä
Vaiheet
- Leikkaa kohmeiset kampasimpukat ohuiksi lanteiksi. Levitä ne tarjoiluvadille ja ripottele suola pinnalle.
- Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne kampasimpukoiden lomaan. Lisää garilastut.
- Irrota tillinlehdet varsista. Hienonna kolmen oksan tillit.
- Sekoita gariliemi, rypsiöljy ja hienonnettu tilli kastikkeeksi ja kaada se kampasimpukoille. Koristele annos tillillä.