Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Katajanmarjat, gini ja sitruuna maustavat silakat klassisen tyylikkäästi. Tarjoa katajanmarjasilakat joulun kalapöydässä tai yöpalana ruisleivän päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
30 min + 2½ vrk maustuminen

Katajanmarjasilakat

Ainekset

400
g
silakkafileitä
Etikkaliemi
½
l
vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
suolaa
Mausteliemi
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
rkl
giniä
1
rkl
katajanmarjoja
1
luomusitruunan kuori
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois. Leikkaa fileet sopiviksi annospaloiksi kulhoon.
  2. Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle. Anna fileiden maustua peitettynä jääkaapissa 6 tuntia.
  3. Sekoita mausteliemi. Lisää rypsiöljyn joukkoon katajanmarjat ja gini. Leikkaa sitruunan kuori ohuiksi lastuiksi. Lisää kuoripalat, sokeri ja suola liemeen.
  4. Valuta silakat etikkaliemestä. Laita ne lasipurkkiin ja kaada mausteliemi silakoiden päälle. Sulje purkki ja anna maustua jääkaapissa pari päivää.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 631 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Silakkapihvit ja kaalit paahtuvat käryttömästi samalla pellillä. Kun ropsautat molempien pinnalle kunnolla pähkinöitä ja siemeniä, ne saavat ihanan rapean pinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäiset silakkapihvit ja paahdetut kaalit

Ainekset

500
g
silakkafileitä
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Väliin
½–1
rku
tilliä
½–1
rku
ruohosipulia
1–2
tl
luomusitruunankuorta raastettuna
Pähkinäleivitys
½
dl
saksanpähkinöitä
½
dl
cashewpähkinöitä
½
dl
korppujauhoja
Paahdetut kaalit
1
pieni (200 g)
parsakaali
1
pieni (200 g)
kukkakaali
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
siemensekoitusta
½
dl
sitruunamehua
tilliä ja ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Huuhtaise tai pyyhkäise silakkafileet kevyesti talouspaperilla. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille nahka alaspäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita yrtit ja sitruunankuoriraaste keskenään. Päällystä puolet silakkafileistä yrttiseoksella. Nosta täyttämättömät fileet kansiksi. Siirrä silakkapihvit pellin toiselle laidalle vieri viereen.
  3. Valmista leivitys. Rouhi saksanpähkinät ja siemenet karkeasti veitsellä. Sekoita joukkoon korppujauhot. Ripottele seos silakkapihvien pinnalle.
  4. Huuhdo ja leikkaa kaalit puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Levitä ne pellille silakkapihvien viereen. Sivele kaalit öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle siemensekoitusta.
  5. Paahda silakkapihvejä ja kaaleja 225- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pirskota päälle sitruunamehua ennen tarjoilua. Viimeistele yrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevästä ja miedonmakuisesta kyssäkaalista syntyy ihana soppa, joka sopii niin alkuruuaksi kuin pieneksi lounaaksi. Peruna suurustaa keiton samettisen pehmeäksi. Vastavoimaa lempeydelle antavat kirveli ja caviart. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kyssäkaali-juustokeitto

Ainekset

3
kyssäkaalia (750 g)
2
jauhoista perunaa (250 g)
1
sipuli
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
dl
kuohukermaa
150
g
goudajuustoa
(1/2 tl suolaa)
Lisäksi
1/2
ruukkua
kirveliä
1
dl
caviartia tai mätiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi kyssäkaalit ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kyssäkaalit, perunat, vesi ja liemikuutio. Keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sileäksi ja sekoita kerma joukkoon. Raasta juusto ja lisää keittoon. Lämmitä keittoa koko ajan sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Koristele keitto kirvelillä ja caviartilla tai mädillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Paras sienirisotto tehdään itse keiteltyyn sieniliemeen. Mustatorvisienten hienous saa kiehtovan kaverin sikurirouskusta, jota ripautetaan risottoon lisämausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + liemi 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustatorvisienirisotto

Ainekset

1
l (n. 400 g)
mustatorvisieniä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
(1 rkl kuivattuja tai ½ l tuoreita sikurirouskuja)
3
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8–10
dl
sienilientä
1
dl
tuoretta kirveliä
50
g
voita
2
dl
mascarponejuustoa
Sieniliemi
1
sipuli
1
rkl
öljyä
l
vettä
1
dl
kuivattuja sieniä
(esim. suppilovahveroita tai tatteja)

Työvaiheet

  1. Keitä ensin sieniliemi. Lohko sipuli kuorineen neljään osaan. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää vesi ja kuivatut sienet. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Siivilöi.
  2. Puhdista ja hienonna sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa 2 minuuttia. Lisää mustatorvisienet (ja sikurirouskut) pannuun ja paista 5 minuuttia. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota hetki.
  3. Kaada viini risottoon ja anna kiehahtaa. Kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää 1 dl kuumaa sienilientä. Sekoita ja lisää 1 dl lientä kerrallaan, kunnes risotto on lähes kypsää ja puuromaista. Tähän menee noin 18 minuuttia.
  4. Hienonna kirveli ja sekoita se risottoon. Lisää voi ja juusto ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on rapeaa ja mehevää! Herkullisen uunilohen salaisuus: hapankorpuista valmistettu superrapea ruiskuorrute, jossa on vienosti piparjuuren potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankorppulohi

Ainekset

1
(500 g)
nahallinen kirjolohi- tai lohifilee
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Muruseos
100
g
hapankorppuja (tai kuivahtanutta ruisleipää)
½
tl
valkosipulijauhetta
2
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettua tilliä
3
rkl
raastettua piparjuurta
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Ota lohi huoneenlämpöön ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Hienonna leipä teholeikkurissa muruiksi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Painele lohen pinnalle ja kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa esimerkiksi tillillä maustetun jogurtin, kasvisten ja kvinoan kanssa.

Kommentit (0)