
1970-luvun trendiherkku katkarapucocktail maistuu nostalgiannälkään! Tarjoilu on puoli ruokaa: kerrostele tämä alkuruoka siis herkkään ja kauniiseen cocktail-lasiin.
Katkarapucocktail oli 1970-luvulla trendikäs alkuruoka ja illanistujaisten herkku. Ideana oli koota katkarapusalaatin ainekset, salaatinlehdet, herneet, kurkkukuutiot ja katkaravut, kauniiseen korkeajalkaiseen cocktail-lasiin ja viimeistellä täyteläisellä kastikkeella. Salaatti nautittiin pienellä haarukalla lasista aperitiivin kanssa.
Mutta entä tänään? Raikas ja hauska alkuruokaidea sopii yllätykseksi vaikka pieniin ruokajuhliin.
Oheisessa ohjeessa klassikko päivitetään lisäämällä salaatin joukkoon pehmeää avokadoa. Alkuperäiselle ohjeelle uskollinen tomaattinen majoneesikastike saa puolestaan lisämakua makeasta chilikastikkeesta.
Katkarapucocktail
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata ja valuta katkaravut.
-
Tee ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään.
-
Kuori ja kuutioi avokadot. Kuutioi kurkku. Revi salaatti esimerkiksi martinilasien pohjalle ja nostele kasviksia päälle. Lisää päällimmäiseksi katkaravut ja sitruunaviipaleet. Hienonna tilli päälle. Lusikoi kastiketta päälle.
Avokado ja chili eivät kuuluneet alkuperäiseen reseptiin, että se siitä "nostalgianälästä".
Maistuu paremmalle ihan aidoilla ja villinä kasvaneilla katkaravuilla, eikä vain Marine Stewardship Councilin hyväksymillä. Haluan cocktailini vastuuttomana!
Ennen laitettiin vielä hieman konjakkia kastikkkeeseen