Sitrusmehulla, seesamiöljyllä ja riisiviinietikalla valeltu nieriä on tyylikäs ja raikas alkuruoka. Voit käyttää mandariinin tilalla myös appelsiinia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta alkuruokana tai pikku ruokana
15 min
Helppo
Mandariininieriä-sashimi
Ainesosat
400
g
nieriäfileetä
2
tl
sormisuolaa
1
(luomu)mandariini
1½
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
rkl
mustia seesaminsiemeniä
(sormisuolaa)
Vaiheet
- Leikkaa nieriä graavikalan tapaan ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tarjoilulautaselle ja ripottele niille suolaa.
- Pese ja halkaise mandariini. Purista toisesta puolikkaasta mehu ja leikkaa toinen puolikas ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot vadille kalojen lomaan.
- Sekoita seesamiöljy, mandariinimehu ja riisiviinietikka. Kaada kastike annoksen päälle. Ripottele seesaminsiemenet koristeeksi. Mausta sormisuolalla.