Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
Alkuruuat
13:17 | 16.9.2014

Savulahnatahna ja saaristolaisleipä

Lisää omaan keittokirjaan
WWF Suomi on lisännyt 39 reseptiä

Maukas savulahnatahna ja tuore saaristolaisleipä tekevät arjesta juhlaa.

Särkikalat, kuten lahna ja särki, ovat kestävä mutta alihyödynnetty luonnonvara, sillä valtaosa särkikaloista päätyy vientiin tai rehukäyttöön. Särkikalakannat ovat kuitenkin Suomen vesissä vahvat, paikoin jopa ylitiheät.

Särkikalat mielletään usein roskakalaksi, mutta niiden ravintoarvo on hyvä. Esimerkiksi lahnaa kannattaa suosia ruokakalana myös ekologisista syistä: se on lähiruokaa, ja ylisuuret kannat voivat edesauttaa vesistön rehevöitymistä. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3 h
Helppo

Savulahnatahna ja saaristolaisleipä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Lahnatahna
1
savustettu lahna
2
prk
ranskankermaa
2
kevätsipulin vartta (tai purjosilppua)
reilusti tilliä
ripaus suolaa
mustapippuria
Saaristolaisleipä (3 vuokaleipää)
75
g
hiivaa
2
rkl
suolaa
1
l
piimää
3
dl
ruisjauhoja
3
dl
kaljamaltaita
3
dl
vehnäleseitä
3
dl
tummaa siirappia
1
l
vehnäjauhoja

Vaiheet

Perkaa lahna. Silppua tilli ja kevätsipuli pieneksi. Sekoita kaikki tahnan ainekset keskenään ja mausta makusi mukaan.

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi isossa kattilassa ja lisää suola, hiiva ja siirappi. Sekoita harkkolastalla kuivat ainekset keskenään ja tee taikina. Anna kohota 1 tunti lämpimässä. Jaa taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan. Paista 150 asteessa noin kaksi tuntia. Voitele siirappi-vesi-sekoituksella paistamisen aikana.

Tarjoile esimerkiksi kuohuvan kera ja saat arkisesta herkusta juhlavan alkupalan.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Leipä
Savukala
kalatahna
kala
wwf
lahna
Kemut
Kalaa à la WWF
juhannus

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini