Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Valkoviiniliemessä haudutetut sinisimpukat kuuluvat kirjailija Kati Tervon lempipikaruokiin. Kauniissa padassa tarjottuna ne sopivat vaikka vierasruuaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinisimpukat punaisessa padassa

Ainekset

2
kg
sinisimpukoita
rypsi- tai oliiviöljyä
10
valkosipulinkynttä
1
sipuli
4
dl
kuivaa valkoviiniä
½
ruukkua
persiljaa
Lisäksi
maalaispatonkia paahdettuna
aiolia

Työvaiheet

  1. Harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi juoksevan, kylmän veden alla. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Elävän simpukan kuori vetäytyy kiinni, kun sitä kopauttaa kevyesti. Heitä kuolleet simpukat pois. Jos kuoreen on jäänyt ”partaa”, nyhdä se pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
  3. Laita pata kuumenemaan. Lisää öljyä niin, että pohja peittyy. Kuullota sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada viini joukkoon ja anna sen kiehahtaa.
  4. Laita simpukat pataan ja nosta kansi päälle. Käännä simpukoita reikäkauhalla kerran pari siten, että pohjalla olevat simpukat nousevat päällimmäiseksi. Kypsennä simpukoita noin 6 minuuttia eli kunnes kuoret avautuvat.
  5. Hienonna persilja ja ripottele se simpukoiden päälle. Tarjoa simpukat patongin ja aiolin kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

Tulipa vesi kielelle!

AS

ihana ja helppo ohje. viikonloppu tulossa ja tässä on meidän herkuttelu illallinen. nam!!!

Vierailija

Suola puuttuu

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, tähän ohjeeseen ei tarvita lisättyä suolaa, koska simpukoissa on sitä jo riittävästi itsessään ja valkosipulista tulee reilusti makua. Jos suolaa haluaa silti lisätä, sitä voi laittaa viinin kanssa ½ tl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Rapea seesami-wasabileivitys tekee pienistä muikuista tolkuttoman hyviä. Tarjoa ne näppiruokana sellaisenaan inkiväärillä maustetun soijadipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesami-wasabimuikut

Ainekset

500
g
pieniä muikkuja
1
tl
suolaa
2
rkl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
1
tl
wasabitahnaa
4
dl
vaaleita tai tummia seesaminsiemeniä
1
tl
anista
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2 + 2
rkl
öljyä
ripaus
sormisuolaa
Kastike
1
limetin mehu
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
dl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1
rkl
hunajaa
1
rkl
chilikastiketta
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Perkaa kalat. Huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Laita kalat suljettavaan muovipussiin tai kulhoon ja lisää suola. Ravistele niin, että kalat maustuvat kauttaaltaan. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Lisää pussiin 2 rkl vehnäjauhoja ja ravistele niin, että kalat jauhottuvat hyvin.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen (grillivastuksilla) ja voitele uunipelti öljyllä.
  3. Sekoita kananmuna ja wasabitahna kulhossa haarukalla. Yhdistä isolla lautasella siemenet ja mausteet keskenään. Dippaa muikut munaseokseen, valuta muutama sekunti ja pyörittele siemenissä. Laita vieri viereen uunipellille. Pirskottele öljyä päälle. Kypsennä pieniä muikkuja uunissa 10 minuuttia, isoja 20 minuuttia. Testaa kypsyys evästä: kypsästä kalasta evä irtoaa helposti. 
  4. Tee kastike kalojen kypsyessä. Purista limetti ja raasta inkivääri. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet.
  5. Ripottele sormisuola kypsille kaloille ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Makoisat ja pehmeät ahvenpullat sopivat ihanasti yhteen sahramilla maustetun pastan ja tuoretomaattikastikkeen kanssa. Tässä on uusi lempikalaruokasi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Ahvenpullapasta

Ainekset

400
g
ahvenfileitä
1
tl
suolaa
1
ps (180 g)
katkarapuja (pakaste)
2
kananmunanvalkuaista
½
dl
kermaa
1
sitruuna
1
ruukku
lehtipersiljaa
¼
tl
valkopippuria
Kastike
2
isoa
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
Lisäksi
400
g
pastaa
1
ps (0,5 g)
sahramia

Työvaiheet

  1. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi ja nahattomiksi. Suikaloi fileet kulhoon, ripottele suola joukkoon ja anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia. Sulata sillä aikaa katkaravut siivilässä huoneenlämmössä.
  2. Kuivaa sulaneet katkaravut. Jauha ahvensuikaleet ja katkaravut hienoksi tahnaksi monitoimikoneessa. Anna koneen käydä täydellä teholla ja lisää valkuaiset vähän kerrallaan seokseen. Kaada lopuksi kerma ohuena nauhana joukkoon. Jos seos juoksettuu, anna koneen käydä, kunnes seos on taas kiinteää. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, hienonna persilja. Lisää ne valkopippurin kanssa kalaseokseen.
  3. Kuumenna kattilassa 2 l vettä, lisää 2 tl suolaa. Tee seoksesta kahdella lusikalla pyöryköitä ja laita ne kypsymään hiljalleen poreilevaan veteen noin 10 minuutiksi. Ota pyörykät reikäkauhalla keittiöliinalle tai talouspaperille, säästä keitinvesi.
  4. Keitä pasta ahvenpullavedessä kypsäksi. Ota ½ dl keitinvettä talteen ja sekoita sahrami siihen. Siivilöi pasta ja jätä siivilään odottamaan.
  5. Tee kastike pastakattilassa. Kuori tomaatit terävällä kuorimaveitsellä ja kuutioi malto. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa, lisää valkosipulit ja paista 1 minuutti. Lisää tomaatit ja sahramivesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kumoa pasta takaisin kattilaan. Kuumenna ja lisää kalapullat. Hienonna basilika. Mausta pasta basilikalla ja tarjoa heti. 

Vinkki! Kypsennä pyörykät höyrykattilassa voipaperin päällä tai muotoile ne uunivuokaan, lisää pohjalle noin ½ cm kalalientä, peitä vuoka foliolla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (1)

Palloilija

Välttämäti! :D