
Ylellisen raikkaaseen ja keväiseen alkuruokaan tarvitset vain tuoreet ainekset ja viiltävän terävän veitsen. Paahdettu riisi antaa kalaan ihanaa rapeutta.
Sitruunainen siikacrudo
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kalafilee ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tarjoilulautaselle ja ripottele suola pinnalle.
- Paahda kypsentämätöntä riisiä kuumassa kuivassa pannussa noin 5 minuuttia tai kunnes riisi saa väriä.
- Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista mehu. Hienonna yrtit. Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste, yrtit, öljy ja sokeri yhteen. Kaada kastike kalapalojen päälle.
- Ripottele riisi annoksen pinnalle ja rouhi mausteeksi valkopippuria.
Vinkki: Voit valmistaa alkuruuan myös kuhasta. Raakana syötävät makean veden siika ja kuha kannattaa kuitenkin ensin pakastaa.