Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
Arjen nopeat
Gluteeniton
10:29 | 12.11.2015

Jäähtyvässä liemessä kypsynyt lohi ja ruusukaalit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Jouni Toivanen KUVA Elvi Rista

Kala kypsyy jäähtyvässä liemessä 15 minuutissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Keskivaikea

Jäähtyvässä liemessä kypsynyt lohi ja ruusukaalit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
nahatonta lohifileetä
500
g
ruusukaaleja
40
g
parmesaanijuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
hienonnettua ruohosipulia
Mausteliemi
1
punasipuli
1/2
(luomu)sitruunan kuori
1
dl
vettä
1 1/2
dl
hunajaa
1
dl
valkoviinietikkaa
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
suolaa
10
roseepippuria
5
neilikkaa
2
laakerinlehteä

Vaiheet

  1.  Keitä ensin mausteliemi. Kuori ja suikaloi sipuli. Vuole sitruunankuoren keltainen osa sitrusraudalla. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja keitä 2–3 minuuttia. Pidä liemi kuumana.
  2. Leikkaa lohi nahattomiksi noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja laita viipaleet tiiviisti vuokaan. Jos sinulla on paistolämpömittari, työnnä se yhteen fileepalaan. Kaada kiehuvan kuuma mausteliemi lohien päälle niin, että viipaleet peittyvät ja anna kalojen kypsyä liemessä noin 15 minuuttia tai kunnes paistolämpömittari näyttää 42 astetta.
  3. Kypsennä sillä välin ruusukaalit. Poista kaaleista kanta ja kuori muutama uloin lehti, jos ne ovat huonoja. Halkaise ruusukaalit ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia. Valuta ruusukaalit.
  4. Nostele kuumat ruusukaalit lohiviipaleiden päälle. Viimeistele parmesaaniraasteella, oliiviöljyllä ja ruohosipulilla. Tarjoa heti.

VINKKI! Halutessasi kypsennä myös ruusukaalit makuliemessä. Nosta silloin kypsät lohipalat tarjoiluvuokaan, siivilöi makuliemi toiseen kattilaan ja kypsennä siinä ruusukaalit. Näin saat ruusukaaleihin enemmän makua. Lopuksi kaada kuuma liemi tarjoiluvuokaan ja viimeistele kuten edellä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Lohi
ruusukaali
Gluteeniton deli
Päivän katiska
30 minuuttia

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Perinteinen hernekeitto

Lohi-ranskankermapiiras

Taatelikakku

Teresa Välimäen kylmäsavulohilaatikko

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini