Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Elvi Rista

Kala kypsyy jäähtyvässä liemessä 15 minuutissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jäähtyvässä liemessä kypsynyt lohi ja ruusukaalit

Ainekset

600
g
nahatonta lohifileetä
500
g
ruusukaaleja
40
g
parmesaanijuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
hienonnettua ruohosipulia
Mausteliemi
1
punasipuli
1/2
(luomu)sitruunan kuori
1
dl
vettä
1 1/2
dl
hunajaa
1
dl
valkoviinietikkaa
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
suolaa
10
roseepippuria
5
neilikkaa
2
laakerinlehteä

Työvaiheet

  1.  Keitä ensin mausteliemi. Kuori ja suikaloi sipuli. Vuole sitruunankuoren keltainen osa sitrusraudalla. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja keitä 2–3 minuuttia. Pidä liemi kuumana.
  2. Leikkaa lohi nahattomiksi noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja laita viipaleet tiiviisti vuokaan. Jos sinulla on paistolämpömittari, työnnä se yhteen fileepalaan. Kaada kiehuvan kuuma mausteliemi lohien päälle niin, että viipaleet peittyvät ja anna kalojen kypsyä liemessä noin 15 minuuttia tai kunnes paistolämpömittari näyttää 42 astetta.
  3. Kypsennä sillä välin ruusukaalit. Poista kaaleista kanta ja kuori muutama uloin lehti, jos ne ovat huonoja. Halkaise ruusukaalit ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia. Valuta ruusukaalit.
  4. Nostele kuumat ruusukaalit lohiviipaleiden päälle. Viimeistele parmesaaniraasteella, oliiviöljyllä ja ruohosipulilla. Tarjoa heti.

VINKKI! Halutessasi kypsennä myös ruusukaalit makuliemessä. Nosta silloin kypsät lohipalat tarjoiluvuokaan, siivilöi makuliemi toiseen kattilaan ja kypsennä siinä ruusukaalit. Näin saat ruusukaaleihin enemmän makua. Lopuksi kaada kuuma liemi tarjoiluvuokaan ja viimeistele kuten edellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1203 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Granolan ja myslin valmistuksessa hunaja on ykkönen, sillä se sitoo hiutaleet ja pähkinät yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laku-hunajagranola

Ainekset

½
dl
juoksevaa hunajaa
½
dl
vettä
½
dl
sulatettua kookosöljyä (noin 3 rkl kiinteänä)
tl
raakalakritsijauhetta
3
dl
kaurahiutaleita
1
dl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa hunaja, vesi ja kookosöljy kattilassa melkein kiehuvaksi. Sekoita lakujauhe joukkoon.

  2. Kääntele seos kaurahiutaleiden ja auringonkukansiementen joukkoon ja levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 25 minuuttia, välillä käännellen, jotta granola ei jää isoiksi kokkareiksi. Varo, ettet polta!

  3. Tarjoa jogurtin ja kurkuma-hunajapäärynöiden tai marjojen kanssa.

Kurkuma-hunajapäärynät

Ainekset

3
päärynää
dl
vettä
¾
dl
hunajaa
½
limetin mehu
¼
tl
jauhettua kurkumaa

Työvaiheet

  1. Kuori päärynät, mutta jätä karat paikoilleen. Poista kanta terävällä veitsellä.

  2. Mittaa vesi, hunaja, limetin mehu ja kurkuma pieneen kattilaan. Laita päärynät kattilaan ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet. Siirrä levyltä ja jätä päärynät hunajaliemeen jäähtymään. (Voit tarjota ne myös lämpimänä.) Tarjoa jogurtin, hunajan ja lakugranolan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Oikaise taikinassa ja panosta täytteeseen. Näin syntyy syyssesongin huikeimman makuinen riistapiiras.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t + sulatus 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-peurapiirakka

Ainekset

1
iso lehtitaikina (600 g)
100
g
lehtikaalia
400
g
peuran jauhelihaa
1
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
dl
kermaa
1
kananmuna
2
dl
voimakasta juustoraastetta
1
ruukku
lehtipersiljaa
3
omenaa
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
Hölskytyssipulit
2
punasipulia
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
dl
öljyä
2
tl
hunajaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota lehtitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin 1½ tuntia ennen käyttöä.

  2. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja suikaloi lehdet. Paista jauhelihaa voissa noin 5 minuuttia. Lisää lehtikaali ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita kulhossa ranskankerma, kerma, muna ja juustoraaste. Hienonna persilja ja sekoita siitä puolet kermaseokseen. Säästä loppu persilja koristeeksi. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat.

  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli taikinalevy puolta ohuemmaksi leivinpaperin päällä ja siirrä uunipellille. Levitä kaali-jauhelihaseos levylle niin, että reunoista jää 2 cm ilman täytettä. Nipistä taikinalevyn kulmat kiinni ja nosta reunat pystyyn. Lusikoi kermaseos piirakalle ja lado omenat rennosti päälle. Voitele reunat munalla. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

  5. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi tiiviskantiseen rasiaan. Lisää etikka, öljy, hunaja ja suola. Sulje rasia ja hölskyttele noin minuutti. Levitä sipulia lämpimän piirakan pinnalle juuri ennen tarjoilua. Ripottele persilja päälle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Kotoisia makuja pullisteleva hotpot saa ruokaisuutta possupyöryköistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Possuhotpot

Ainekset

1
l
lihalientä
3
rkl
tomaattipyreetä
3
rkl
timjamia tai oreganoa hienonnettuna
1
laakerinlehti
½
tl
kanelia
Possupyörykät
200
g
porsaanjauhelihaa
1
keltuainen
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
suolaa
Kulhoon
2
porkkanaa
1
pieni (150 g)
palsternakka
200
g
punakaalia
½
dl
paahdettua sipulia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin possupyörykkätaikina. Sekoita kulhossa porsaanjauheliha, keltuainen, rosmariini ja suola. Vaivaa nyrkillä, kunnes taikina on kiinteää ja tasaista. Pyörittele leivinpaperin päälle pieniä peukalonpään kokoisia pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin.
  2. Mittaa kattilaan lihaliemi, tomaattipyree, hienonnettu timjami tai oregano, laakerinlehti ja kaneli. Kiehauta, ja keitä 5 minuuttia niin, että seos hiljalleen porisee. Nosta liemen joukkoon possupyörykät ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia.
  3. Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ohuiksi lastuiksi juurestenkuorimaveitsellä. Pese punakaalinpala ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
  4. Nostele keittokulhoihin porkkana- ja palsternakkalastuja sekä punakaalia. Lisää päälle kuumaa mausteista lihalientä ja possupyöryköitä. Ripottele päälle paahdettua sipulia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yltäkylläisen omenasyksyn muhkeaan piirakkaan uppoaa yhdeksän omenaa ja koko purkki sosetta. Lisäksi piirakka on naurettavan helppo valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9–12
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toffee-omenapiirakka

Ainekset

9
(n. 700 g)
kotimaista omenaa
25
toffeemakeista (esim. Alku-toffee)
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
jauhettua inkivääriä
tl
ruokasoodaa
1
tl
kanelia
dl
ruokosokeria
¾
dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
dl
rypsiöljyä
1
prk (360 g, 3 dl)
sokeroimatonta omenasosetta
Vuoan voiteluun
öljyä tai voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 30 cm x 20 cm).

  2. Leikkaa omenoista hatut koristelua varten. Leikkaa loput omenat 1–2 cm:n kuutioiksi. Omenoita ei tarvitse kuoria. Paloittele toffeet muutamaan palaan.

  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon. Vatkaa öljy ja omenasose puuhaarukalla tai kierrevatkaimella munien joukkoon.

  4. Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin. Lisää omenakuutiot ja 2/3 toffeepaloista. Sekoita, mutta älä vatkaa.

  5. Kaada taikina vuokaan. Asettele omenahatut päälle ja painele loput toffeet taikinan pintaan.

  6. Paista uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Tarjoa piirakka ranskankerman tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)