-Timo- on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Smetanalohi kuuluu suomalaisten suosikkiruokiin, eikä suotta.
Tässä reseptissä smetanalohi saa uuden kaukasialaisen ilmeen.
Reseptissä käytämme Buga´s chilituotesarjasta, Grandma´s adzhika kastiketta.

Buga´s chili kastikeet saatavilla: K-Supermarket Hertta, K-Supermarket Mustapekka, K-Citymarket Ruoholahti, K-Citymarket Tammisto.

 Adzhika tietoa:

Adzhika tarkoittaa suolaa abkhazian kielellä. Vuosia sitten lammaslaumojen omistajat antoivat paimenilleen suolaa, joka oli tarkoitettu lampaille. Heillä ei ollut vettä, joten janoisten lampaiden piti syödä enemmän ruohoa, joka johti painon nousuun. Suola oli kallista ja siksi paimenet varastivat sitä. Varkauksia estääkseen omistajat lisäsivät kuivattua chiliä suolan joukkoon. Tämä ei kuitenkaan pysäyttänyt paimenia, vaan he vain lisäsivät seokseen yrttejä (tilliä, persiljaa, korianteria), valkosipulia, jonka jälkeen seos oli tarpeeksi laimeaa ihmiselle. He lisäsivät vettä, jolloin seoksesta tuli tahnaa ja levittivät sitä esimerkiksi leivälle. Näin syntyi kaukasian ”suola”. Myöhemmin tämä seos saavutti suuren suosion koko kaukasuksella, lopulta koko maailmassa. Adzhikaan ei ole olemassa reseptiä, vaan jokainen kokki tekee siitä omannäköisensä. punainen väri saadaan tuoreesta paprikasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Adzhika-Smetanalohi

Ainekset

n. 1
kg
lohifilee
3
rkl
Buga´s Grandma´s adzhika
400
g
Smetana
0,5
dl
ruohosipuli

Työvaiheet

1.      Nypi fileestä ruodot ja leikkaa nahka irti.

2.      Leikkaa filee annospaloiksi ja asettele kevyesti voideltuun paistovuokaan,

         voit myös paistaa kokonaisena tai tehdä esim. medaljonkeja.

3.      Sekoita kulhossa smetana ja adzhika

         (maista ja lisää adzhikan määrää oman maun mukaan)

4.      Kaada seos lohen päälle.

5.      Paista 190 asteisessa uunissa n.25min.

6.      Koristele ruohosipulilla ja tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2212 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Voit käyttää keittoon mitä tahansa salaatteja. Paloittele ne kattilaan kantoineen päivineen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Salaattikeitto

Ainekset

350
g
erilaisia salaatteja
1
ruukku
vesikrassia
1
ps (100 g)
kevätsipulia
1
valkosipulinkynsi
1
iso peruna (jauhoinen lajike)
2
rkl
oliiviöljyä
7
dl
vettä
2
tl
rakuunaa
1
tl
suolaa
LISÄKSI
4
rkl
ranskankermaa tai kaurafraichea
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja paloittele salaatit. Käytä myös kannat, mutta erottele ne lehdistä. Säästä vähän vesikrassia koristeluun, paloittele loput salaatinlehtien joukkoon.

  2. Viipaloi kevätsipulit ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna.

  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, peruna ja salaattien kannat. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja mausteet ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes peruna on pehmeää. Lisää salaatinlehdet ja vesikrassi, kypsennä pehmeäksi, pari minuuttia. Älä keitä voimakkaasti, jottei salaatit tummu.

  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja annostele kulhoihin. Viimeistele ranskankermalla, pippurilla ja vesikrassilla.

Oton leipomukset on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Manteli-korvapuustit ovat pullaa parhaimmillaan!🙂 Näissä korvapuusteissa on herkullinen ja runsas täyte, jossa maistuu kaneli ja manteli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 h + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-korvapuustit

Ainekset

Pullataikina
5
dl
mantelimaitoa
50
g
hiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
kaardemummaa
1
kpl
kananmuna
3/4
tl
suolaa
125
g
sulatettua voita
n. 14
dl
vehnäjauhoja
Täyte:
75
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhetta
2
rkl
kanelia
Pinnalle:
1
kpl
kananmuna voiteluun
1/2
dl
mantelirouhetta

Työvaiheet

Lämmitä mantelimaito kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kaardemumma, kananmuna ja suola.
Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista.
Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan koko ajan vaivaten. Valmis pullataikina on kimmoisaa ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia. Peitä taikina leivinliinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. (n. 45 min.)

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset tahnamaiseksi seokseksi.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo ensin 12 korvapuustia.
Kauli tai taputtele taikinan puolikas n. 0,5 cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi kunnolla jauhotetulla alustalla.
Levitä puolet täytteestä taikinalevyn päälle ja kääri taikina melko napakaksi rullaksi.
Leikkaa taikinasta 12 palaa. (Tee jokatoinen viilto reilusti vinossa oikealle ja jokatoinen viilto reilusti vinossa vasemmalle, jolloin korvapuustit saavat niille tyypillisen muodon.)
Siirrä taikinapalat pellille leivinpaperin päälle kapea puoli ylöspäin. Paina jokaisen korvapuustin keskelle ”kuoppa” sormea apuna käyttäen, jolloin kerrokset tulevat kauniisti esille.
Anna kohota vielä 15 min. ja sillä välin leivo toiset 12 korvapuustia samalla tavalla. Laita uuni lämpeämään 210 asteeseen.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalla mantelirouhetta.
Paista 12-15 minuuttia riippuen uunin tehokkuudesta.
Nauti esimerkiksi kylmän maidon kera😍

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2212 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Leikkaaminen paljastaa voileipäkääretortun kauniit kierteet. Kun katat lisukkeeksi savulohta ja kinkkua, saat nälkäisimmätkin vieraat myhäilemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 palaa
Valmistusaika
40 min + tekeytyminen 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Voileipäkääretorttu

Ainekset

16
palaa
täysjyväpaahtoleipää
KOSTUTUS
dl
vettä
¼
dl
sitruunamehua
TÄYTE
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
fetaa
1
dl
arrabiatta-pestoa (esim. Pirkka)
1
kurkku
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
minttua hienonnettuna
mustapippuria myllystä
PÄÄLLE
2
prk (á 200 g)
tuorejuustoa
1
dl
turkkilaista jogurttia
KORISTEEKSI
kurkkua, hunajamelonia, oliiveja, minttua, ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado leivät leivinpaperille suorakaiteen muotoon. Kostuta leivät sitruunamehun ja veden seoksella ja painele leipien reunat tiiviisti kiinni toisiinsa.
  2. Soseuta tuorejuusto ja feta tahnaksi. Levitä tahna leipälevylle. Jos seos on liian paksua, notkista sitä sitruunamehulla. Levitä pesto juuston päälle.
  3. Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista raasteesta nestettä pois. Hienonna ruohosipuli ja minttu. Levitä kurkkuraaste ja yrtit levyn päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Kääri leipälevy rullalle kääretortun tapaan ja jätä se saumapuoli alaspäin. Kiedo leivinpaperi ympärille tiukaksi kääreeksi. Nosta käärö vähintään 8 tunniksi viileään vetäytymään.
  5. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti yhteen ja levitä seos voileipäkakun pinnalle. Koristele kakku kurkkunauhoilla, palloraudalla pyöräytetyillä hunajamelonipalloilla, oliiveilla, mintulla ja ruohosipulilla.
Me Naiset on lisännyt 1127 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Jääjugurttikakku on kuin jäätelö ja juustokakku samassa. Täydellinen kesäjälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 4 h

Frozen Yogurt -kakku

Ainekset

POHJA
250
g (17 kpl)
digestivekeksejä
100
g
sulaa voita
1
tl
jauhettua, kuivattua mustikkaa/kaakaojauhetta
TÄYTE
4
dl
maustamatonta kreikkalaista jugurttia
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
2
dl
vispikermaa
4
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
vaniljasokeria
LISÄKSI
marjoja koristeluun

Työvaiheet

  1. Murenna keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi ja marjajauhe. Painele muruseos tiiviisti irtopohjaisen, noin 27x18 senttimetrin kokoisen kakkuvuoan pohjalle.
  2. Sekoita jugurtti ja mascarpone. Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, hunaja ja vaniljasokeri jugurttiseokseen, levitä se pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen noin 4 tunniksi. Kakku on parhaimmillaan juuri ja juuri jäätyneenä.
  3. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Jos teet kakun pakkaseen jo aiemmin, ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.