-Timo- on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Smetanalohi kuuluu suomalaisten suosikkiruokiin, eikä suotta.
Tässä reseptissä smetanalohi saa uuden kaukasialaisen ilmeen.
Reseptissä käytämme Buga´s chilituotesarjasta, Grandma´s adzhika kastiketta.

Buga´s chili kastikeet saatavilla: K-Supermarket Hertta, K-Supermarket Mustapekka, K-Citymarket Ruoholahti, K-Citymarket Tammisto.

 Adzhika tietoa:

Adzhika tarkoittaa suolaa abkhazian kielellä. Vuosia sitten lammaslaumojen omistajat antoivat paimenilleen suolaa, joka oli tarkoitettu lampaille. Heillä ei ollut vettä, joten janoisten lampaiden piti syödä enemmän ruohoa, joka johti painon nousuun. Suola oli kallista ja siksi paimenet varastivat sitä. Varkauksia estääkseen omistajat lisäsivät kuivattua chiliä suolan joukkoon. Tämä ei kuitenkaan pysäyttänyt paimenia, vaan he vain lisäsivät seokseen yrttejä (tilliä, persiljaa, korianteria), valkosipulia, jonka jälkeen seos oli tarpeeksi laimeaa ihmiselle. He lisäsivät vettä, jolloin seoksesta tuli tahnaa ja levittivät sitä esimerkiksi leivälle. Näin syntyi kaukasian ”suola”. Myöhemmin tämä seos saavutti suuren suosion koko kaukasuksella, lopulta koko maailmassa. Adzhikaan ei ole olemassa reseptiä, vaan jokainen kokki tekee siitä omannäköisensä. punainen väri saadaan tuoreesta paprikasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Adzhika-Smetanalohi

Ainekset

n. 1
kg
lohifilee
3
rkl
Buga´s Grandma´s adzhika
400
g
Smetana
0,5
dl
ruohosipuli

Työvaiheet

1.      Nypi fileestä ruodot ja leikkaa nahka irti.

2.      Leikkaa filee annospaloiksi ja asettele kevyesti voideltuun paistovuokaan,

         voit myös paistaa kokonaisena tai tehdä esim. medaljonkeja.

3.      Sekoita kulhossa smetana ja adzhika

         (maista ja lisää adzhikan määrää oman maun mukaan)

4.      Kaada seos lohen päälle.

5.      Paista 190 asteisessa uunissa n.25min.

6.      Koristele ruohosipulilla ja tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset (4 annosta)
6 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
8 d vettä
1/2 tl maustepippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä
400 g lohifileetä
2 dl ruokakermaa
1 1/2 tl suolaa
6 rkl tuoretta tilliä

Tee näin

Pese, kuori ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

800 g lohta
10 kpl perunaa (esim. rosamunda)
4 kpl porkkanaa
vettä
1 puntti kevätsipulia varsineen
1 puntti tuoretta tilliä
muutamia maustepippureita, suolaa
nokare voita, ruokakermaa

Ohjeet
Kuori perunat ja porkkanat, lohko / kuutioi ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on rapeaa ja mehevää! Herkullisen uunilohen salaisuus: hapankorpuista valmistettu superrapea ruiskuorrute, jossa on vienosti piparjuuren potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankorppulohi

Ainekset

1
(500 g)
nahallinen kirjolohi- tai lohifilee
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Muruseos
100
g
hapankorppuja (tai kuivahtanutta ruisleipää)
½
tl
valkosipulijauhetta
2
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettua tilliä
3
rkl
raastettua piparjuurta
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Ota lohi huoneenlämpöön ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Hienonna leipä teholeikkurissa muruiksi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Painele lohen pinnalle ja kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa esimerkiksi tillillä maustetun jogurtin, kasvisten ja kvinoan kanssa.

Kommentit (0)