Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
Arjen nopeat
12:50 | 6.5.2015

Adzhika-Smetanalohi

Lisää omaan keittokirjaan
-Timo- on lisännyt 4 reseptiä

Smetanalohi kuuluu suomalaisten suosikkiruokiin, eikä suotta.
Tässä reseptissä smetanalohi saa uuden kaukasialaisen ilmeen.
Reseptissä käytämme Buga´s chilituotesarjasta, Grandma´s adzhika kastiketta.

Buga´s chili kastikeet saatavilla: K-Supermarket Hertta, K-Supermarket Mustapekka, K-Citymarket Ruoholahti, K-Citymarket Tammisto.

 Adzhika tietoa:

Adzhika tarkoittaa suolaa abkhazian kielellä. Vuosia sitten lammaslaumojen omistajat antoivat paimenilleen suolaa, joka oli tarkoitettu lampaille. Heillä ei ollut vettä, joten janoisten lampaiden piti syödä enemmän ruohoa, joka johti painon nousuun. Suola oli kallista ja siksi paimenet varastivat sitä. Varkauksia estääkseen omistajat lisäsivät kuivattua chiliä suolan joukkoon. Tämä ei kuitenkaan pysäyttänyt paimenia, vaan he vain lisäsivät seokseen yrttejä (tilliä, persiljaa, korianteria), valkosipulia, jonka jälkeen seos oli tarpeeksi laimeaa ihmiselle. He lisäsivät vettä, jolloin seoksesta tuli tahnaa ja levittivät sitä esimerkiksi leivälle. Näin syntyi kaukasian ”suola”. Myöhemmin tämä seos saavutti suuren suosion koko kaukasuksella, lopulta koko maailmassa. Adzhikaan ei ole olemassa reseptiä, vaan jokainen kokki tekee siitä omannäköisensä. punainen väri saadaan tuoreesta paprikasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
35 min
Helppo

Adzhika-Smetanalohi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

n. 1
kg
lohifilee
3
rkl
Buga´s Grandma´s adzhika
400
g
Smetana
0,5
dl
ruohosipuli

Vaiheet

1.      Nypi fileestä ruodot ja leikkaa nahka irti.

2.      Leikkaa filee annospaloiksi ja asettele kevyesti voideltuun paistovuokaan,

         voit myös paistaa kokonaisena tai tehdä esim. medaljonkeja.

3.      Sekoita kulhossa smetana ja adzhika

         (maista ja lisää adzhikan määrää oman maun mukaan)

4.      Kaada seos lohen päälle.

5.      Paista 190 asteisessa uunissa n.25min.

6.      Koristele ruohosipulilla ja tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
chili
Adzhika
smetana

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini