
Tee huomisen ruoka tänään. Kylmänä tarjottavan kalan voi valmistaa edellisenä päivänä.
Fenkoliliemessä kypsennetty lohi
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kalafilee parin sentin viipaleiksi. Laita viipaleet uuni-vuokaan niin etteivät ne mene päällekkäin.
- Kiehauta vesi, sitruunamehu, tillinvarret ja mausteet kattilassa. Kaada kuuma liemi kalaviipaleiden päälle niin, että kalat peittyvät. Peitä astia tiiviisti tuorekelmulla ja kannella. Anna kalojen hautua kypsiksi huoneenlämmössä noin 1 tunti.
- Nosta kalat varovasti liemestä. Ripottele pintaan suolaa. Tarjoa kalat tilli-fenkolipeston kanssa (ks. ohje).
Tilli-fenkolipesto
Ainekset
Työvaiheet
- Irrota tillin lehdet. Halkaiseja lohko fenkoli.
- Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi seokseksi.