
Tuorejuustosta syntyy simppeli "kastike" kalalle, kun lorautat mukaan vähän etikkaa.
Hiillostettu kuha, etikoitu tuorejuusto ja pikkelöidyt kasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin pikkelöidyt kasvikset. Suikaloi fenkolit, kurkku ja kyssäkaali veitsellä tai vihannesleikkurilla. Laita kasvikset astiaan ja mausta 1-2-3-liemellä (ks. ohje alhaalla). Hienonna tilli ja lisää se kasvisten joukkoon.
- Sekoita tuorejuustoon sherry- tai omenaviinietikka ja suola. Laita jääkaappiin maustumaan.
- Kuumenna uuni 120 asteeseen. Leikkaa kuhafileet pitkittäin siten, että ruotorivi irtoaa fileestä. Hiillosta fileet hennosti kaasupolttimella tai kuumassa valurautapannussa. Mausta kala suolalla, sokerilla ja sitruunankuorella. Kypsennä uunissa 5 minuuttia. Halutessasi voit kypsentää kuhafileitä uunissa ilman hiillostamista 10 minuuttia.
- Pirskota fileille omenaviinietikkaa. Kokoa annokset ja koristele tuoreella tillillä.
Pikkelöintiliemi
Ainekset
Työvaiheet
-
Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri liukenee.
-
Anna jäähtyä puoli tuntia huoneenlämmössä.
-
Säilytä liemi jääkaapissa.