
Käytä kylmäsavulohi nopeasti kuumassa pannussa ja tarjoa fenkolimajoneesin kanssa.
Hiillostettu kylmäsavulohi
Ainekset
Työvaiheet
- Tee fenkolimajoneesi vähintään 3 tuntia ennen tarjoamista (ks. ohje alla).
- Leikkaa lohi paksuiksi viipaleiksi. Paahda lohi toiselta puolelta kuumassa pinnoitetussa pannussa nopeasti ilman rasvaa niin, että pinta hiillostuu. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.
Fenkolimajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista fenkoleista kanta ja ontot varret. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Levitä suikaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pirskottele öljy päälle.
- Paahda uunissa 45 minuuttia ja käännä palat kerran paistamisen aikana. Ota uunista ja anna jäähtyä hiukan. Kääri sitten fenkolit kelmuun ja anna jäähtyä 30 minuuttia.
- Soseuta fenkolit monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää jäähtynyt fenkolisose majoneesiin ja siirrä jääkaappiin vähintään 1 tunniksi.
(10 min + paahtaminen 45 min + jäähtyminen 1 t 30 min)