
Tässä täydellinen ohje kampasimpukoiden paistamiseen. Rapean pinnan salaisuus on kampasimpukan huolellisessa kuivaamisessa ennen paistamista.
Kampasimpukat ja comté-juusto
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota pakastetut kampasimpukat jääkaappiin sulamaan vähintään 4 tuntia aikaisemmin. Kuivaa simpukat talouspaperilla. Kuori valkosipuli.
-
Paista kampasimpukoita öljyssä kuumassa pannussa ensin pyöreä puoli alaspäin 1 minuutti. Käännä simpukat, lisää voi, timjaminoksa ja valkosipuli. Jatka paistamista noin 1 minuutti ja lusikoi vaahtoavaa voita simpukoiden päälle. Nosta kampasimpukat lautaselle ja mausta etikalla ja suolalla.
-
Raasta juusto hienoksi raasteeksi simpukoiden päälle ja tarjoa heti. Voit koristella annoksen yrteillä, esimerkiksi ruohosipulilla.
Vinkki Pakastetsimpukassa on paljon vettä, joka pitää poistaa kuivaamala, jotta simpukoihin tulee hyvä paistopinta.