Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Johanna Nousiainen KUVA Tuomas Kolemainen

Mosaiikkisushi on hurmaavan ulkonäkönsä vuoksi trendiruokaa Instagramissa. Näyttävät sushineliöt syntyvät kuitenkin helposti, itse asiassa vaivattomammin kuin perinteiset makit ja nigirit.

Sushin suosio jatkuu vuodesta toiseen. Moni ei kuitenkaan viitsi yrittää yksittäisten makien ja nigirien taiteilua. Tämä helppo mosaiikkisushi on kuin tehty heille, jotka haluavat maistuvaa itsetehtyä sushia pienellä vaivalla.

Onnistunut sushiriisi on hyvän sushin salaisuus. Sen tekemiseen on syytä käyttää aikaa ja keskittyä. On tärkeää olla sekoittamasta riisiä liikaa, jotta se ei puuroudu. Riisiä ei myöskään tule painella tarjoiluastialle liian voimakkaasti, jotta keveys ja ilmavuus säilyvät.

Kun riisi on saatu tasaisesti tarjoiluastiaan, voi siihen halutessaan painaa veitsellä kevyet apuviivat täytteiden rajoja varten. Täytteet pilkotaan sopivan mittaisiksi palasiksi ja asetellaan riisin päälle omille paikoilleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Keväinen mosaiikkisushi

Ainekset

2
dl
lyhytjyväistä sushiriisiä
3
rkl
riisiviinietikkaa
3
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
seesaminsiemeniä
Kultanauhamunakas
1
kananmuna
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
Täytteet
100
g
kurkkua
50
g
graavisiikaa
50
g
graavilohta
50
g
tuoretta mätiä
muutama sokeriherne
salvianlehtiä
wasabia

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita lämmin riisi kulhoon. Sekoita etikka, sokeri ja suola. Lisää seos ohuena nauhana tasaisesti koko riisiin. Vedä riisin pintaan puulastalla pitkiä viiltoja, jotta etikka imeytyy riisiin. Älä sekoita, että riisi ei puuroudu. Leyhyttele samaan aikaan riisiä viuhkalla tai kartonginpalalla, kunnes riisi muuttuu kevyesti kiiltäväksi. Lisää seesaminsiemenet riisiin.
  2. Tee munakas. Riko muna kulhoon, älä vaahdota. Lisää sokeri ja suola ja valuta seos siivilän läpi. Kuumenna öljy pannussa, lisää siivilöity munaseos ja paista keskilämmöllä, kunnes pinta on hyytynyt. Älä ruskista. Siirrä munakas pois pannusta ja anna jäähtyä. Kääri jäähtynyt munakas rullalle ja leikkaa ohuiksi 1 mm:n siivuiksi.
  3. Nosta riisi tarjoiluastiaan ja levitä tasaiseksi. Älä painele tiukkaan, vaan tasoita kevyesti. Voit piirtää veitsellä apuviivat täytteille.
  4. Suikaloi kurkku (poista siemenet). Leikkaa graavikalat neliöihin mahtuviksi suikaleiksi. Täytä neliöt munakassuikaleilla, kurkulla, graavikalalla ja mädillä. Asettele koristeeksi herneenpalkoja, salviaa ja wasabia.

Kommentit (1)

Käyttäjä38052
Seuraa 
Liittynyt2.4.2022

Tuo on oikeastaan  chirashi-sushin  yksi versio, jossa riisin päälle ainekset on aseteltu  geometrisesti sen sijaan että ne olisi siihen 'ripoteltu'.  (jap. chirasu = ripotella) Halvat sushiriisit kannattaa jättää ostamatta, sillä vanha tuttu Risella hyvin siivilässä huuhdeltuna on sushiin huomattavasti parempi ja vaihtoehto. (yli 30 vuoden sushikokemuksella)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.