Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Johanna Nousiainen KUVA Tuomas Kolemainen

Mosaiikkisushi on hurmaavan ulkonäkönsä vuoksi trendiruokaa Instagramissa. Näyttävät sushineliöt syntyvät kuitenkin helposti, itse asiassa vaivattomammin kuin perinteiset makit ja nigirit.

Sushin suosio jatkuu vuodesta toiseen. Moni ei kuitenkaan viitsi yrittää yksittäisten makien ja nigirien taiteilua. Tämä helppo mosaiikkisushi on kuin tehty heille, jotka haluavat maistuvaa itsetehtyä sushia pienellä vaivalla.

Onnistunut sushiriisi on hyvän sushin salaisuus. Sen tekemiseen on syytä käyttää aikaa ja keskittyä. On tärkeää olla sekoittamasta riisiä liikaa, jotta se ei puuroudu. Riisiä ei myöskään tule painella tarjoiluastialle liian voimakkaasti, jotta keveys ja ilmavuus säilyvät.

Kun riisi on saatu tasaisesti tarjoiluastiaan, voi siihen halutessaan painaa veitsellä kevyet apuviivat täytteiden rajoja varten. Täytteet pilkotaan sopivan mittaisiksi palasiksi ja asetellaan riisin päälle omille paikoilleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Keväinen mosaiikkisushi

Ainekset

2
dl
lyhytjyväistä sushiriisiä
3
rkl
riisiviinietikkaa
3
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
seesaminsiemeniä
Kultanauhamunakas
1
kananmuna
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
Täytteet
100
g
kurkkua
50
g
graavisiikaa
50
g
graavilohta
50
g
tuoretta mätiä
muutama sokeriherne
salvianlehtiä
wasabia

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita lämmin riisi kulhoon. Sekoita etikka, sokeri ja suola. Lisää seos ohuena nauhana tasaisesti koko riisiin. Vedä riisin pintaan puulastalla pitkiä viiltoja, jotta etikka imeytyy riisiin. Älä sekoita, että riisi ei puuroudu. Leyhyttele samaan aikaan riisiä viuhkalla tai kartonginpalalla, kunnes riisi muuttuu kevyesti kiiltäväksi. Lisää seesaminsiemenet riisiin.
  2. Tee munakas. Riko muna kulhoon, älä vaahdota. Lisää sokeri ja suola ja valuta seos siivilän läpi. Kuumenna öljy pannussa, lisää siivilöity munaseos ja paista keskilämmöllä, kunnes pinta on hyytynyt. Älä ruskista. Siirrä munakas pois pannusta ja anna jäähtyä. Kääri jäähtynyt munakas rullalle ja leikkaa ohuiksi 1 mm:n siivuiksi.
  3. Nosta riisi tarjoiluastiaan ja levitä tasaiseksi. Älä painele tiukkaan, vaan tasoita kevyesti. Voit piirtää veitsellä apuviivat täytteille.
  4. Suikaloi kurkku (poista siemenet). Leikkaa graavikalat neliöihin mahtuviksi suikaleiksi. Täytä neliöt munakassuikaleilla, kurkulla, graavikalalla ja mädillä. Asettele koristeeksi herneenpalkoja, salviaa ja wasabia.

Kommentit (1)

Käyttäjä38052
Seuraa 
Liittynyt2.4.2022

Tuo on oikeastaan  chirashi-sushin  yksi versio, jossa riisin päälle ainekset on aseteltu  geometrisesti sen sijaan että ne olisi siihen 'ripoteltu'.  (jap. chirasu = ripotella) Halvat sushiriisit kannattaa jättää ostamatta, sillä vanha tuttu Risella hyvin siivilässä huuhdeltuna on sushiin huomattavasti parempi ja vaihtoehto. (yli 30 vuoden sushikokemuksella)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.