
Simpukoille keitellään liemi kurkumasta, vehnäoluesta ja kermasta. Loppusilauksen antaa sitruuna.
Kurkumasimpukat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Jos käytät tuoretta kurkumaa, raasta se. Kuumenna padan pohjalla öljy. Kuullota sipulit ja valkosipulit sekä kurkuma. Lisää olut, vesi ja kerma. Murenna kalaliemikuutio pataan. Anna porista 20 min kannen alla.
- Jos käytät tuoreita simpukoita, pese ne. Pakastesimpukat ovat valmiiksi putsattuja.
- Kun liemi on valmis, lisää simpukat ja sulje kansi. Anna kypsyä n. 5 minuuttia. Simpukat ovat valmiita, kun ne ovat avautuneet. Koristele lehtipersiljan lehdillä ja purista joukkoon sitruuna.
Tähän, kun laittaa kaurakermaa, niin tulee täydellistä 💕.