Sitruuna + hunaja + sinappi + lohifile = täydellinen illallinen.
Sivele kastike lohen pintaan hyvissä ajoin ja anna maustua jääkaapissa ennen kypsentämistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
35 min
Helppo
Sitruunainen hunaja-sinappilohi
Ainesosat
1
kg
lohifileetä
2
sitruunaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
dijoninsinappia
1–3
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
kevätsipulinvartta
Vaiheet
- Vuoraa pelti leivinpaperilla ja aseta lohifilee siihen nahkapuoli alaspäin.
- Viipaloi sitruuna ja jätä odottamaan.
- Mittaa oliiviöljy pieneen kulhoon. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne öljyn joukkoon.
- Sekoita joukkoon hunaja, dijoninsinappi, suola ja pippuri. (Lisää suolaa makusi mukaan. Osa suolasta valuu lohen päältä mausteöljyn mukana pois, siksi sitä saattaa tarvita isoon lohifileeseen melko paljon.) Levitä seos tasaisesti lohen pintaan. Jaa päälle sitruunaviipaleet.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes lohi on mehevän kypsää.
- Hienonna kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele päälle. Tarjoa riisin kanssa.