Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 264 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Sitruuna + hunaja + sinappi + lohifile = täydellinen illallinen.

Sivele kastike lohen pintaan hyvissä ajoin ja anna maustua jääkaapissa ennen kypsentämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen hunaja-sinappilohi

Ainekset

1
kg
lohifileetä
2
sitruunaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja aseta lohifilee siihen nahkapuoli alaspäin.
  2. Viipaloi sitruuna ja jätä odottamaan.
  3. Mittaa oliiviöljy pieneen kulhoon. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne öljyn joukkoon.
  4. Sekoita joukkoon hunaja, dijoninsinappi, suola ja pippuri. Levitä seos tasaisesti lohen pintaan. Jaa päälle sitruunaviipaleet.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes lohi on mehevän kypsää.
  6. Hienonna kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele päälle. Tarjoa riisin kanssa.


 

Kommentit (2)

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Epäilen, että näin kauan ja noin kovassa lämmössä paistettu lohi, on aivan liian kuivaa.

Vierailija

Onkohan ruokalusikallinen suolaa virhe? Tuntuu aika paljolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Uunilohi, aina yhtä hyvää! Kaupan valmishummus taipuu verrattomaksi kalan kastikkeeksi superhelpolla tuunauksella. Lohen kaveriksi sopivat suussasulavat kukkakaalipotut, joiden ohjeen löydät lohireseptin alta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunalohi ja tillihummus

Ainekset

600
g
nahallista lohifileetä
1
rkl
(oliivi)öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
hienonnettua tilliä
1
sitruuna
Tillihummus
1
prk (150–200 g)
kaupan valmista hummusta
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hienonnettua tilliä
noin ½
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta lohifilee öljyllä, suolalla ja pippurilla. Ripottele tilli päälle. Viipaloi kaksi kolmasosaa sitruunasta ohuiksi viipaleiksi kalan päälle. Purista loput mehuksi kastiketta varten.
  2. Kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tee sillä aikaa tillihummus. Kuori ja hienonna tai murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on juoksevaa. Tarjoa sitruunalohen kanssa.

Tuplapaistetut kukkakaalipotut

Ainekset

4
uuniperunaa (esimerkiksi Rosamunda)
200
g
kukkakaalia
rkl
pehmeää voita
½
prk
ranskankermaa
½
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
4
rkl
juustoraastetta (esimerkiksi cheddar)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen, kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Kokeile veitsellä perunoiden kypsyyttä.
  2. Leikkaa perunoiden paahtuessa kukkakaali kukinnoiksi ja höyrytä tai keitä pehmeäksi.
  3. Anna perunoiden jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Halkaise ja koverra sisus kulhoon. Jätä vähän reunoja, jotta perunat pysyvät pystyssä.
  4. Sekoita sisuksen joukkoon kukkakaali ja loput ainekset. Soseuta survimella.
  5. Täytä perunat kukkakaali-juustoseoksella. Laita 225-asteiseen uuniin vielä noin 15 minuutiksi.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.

Tämä piirakka on hurmaavan herkullista! Pohjassa on rapeaa mantelia, täytteessä täyteläistä creme fraichea ja raikasta ricottaa, kaiken kruunaa vadelmat ja mustikat. Helppoa ja koukuttavan hyvää! Piiraaseen sopii oikein hyvin myös pakastetut marjat ja niitä voi vaihdella sen mukaan mitä sattuu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
20 min + paistaminen 40 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ricotta-marjapiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
intiaani- tai fariinisokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
150
g
voita
1
kpl
kananmuna
Täyte
1
prk (250 g)
ricotta-juustoa
1
prk (150 g)
creme fraichea
2
kpl
kananmunaa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
perunajauhoja (pakastemarjoihin 2 rkl)
250
g
vadelmia
250
g
mustikoita

Työvaiheet

Pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi kuivien aineiden joukkoon jääkaappikylmä voi.
Sekoita joukkoon kananmuna ja muotoile tasaiseksi tiiviiksi taikinapalloksi.
Kääri taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

Täyte:
Sekoita kulhossa keskenään ricotta, creme fraiche, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri.
Toiseen kulhoon mittaa perunajauhot ja sekoita marjat niiden joukkoon.

Nosta taikina jääkaapista.
Taputtele taikina jauhotetuin sormin voidellun piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 30 cm) pohjalle ja reunoille.
Ripottele pohjan päälle perunajauhoissa pyöritellyt marjat.
Marjojen päälle kaada ricottaseos.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia. Halutessasi voit laittaa paistamisen puolivälissä piirakan päälle folion jottei se saa liikaa väriä.

Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.
Lisukkeena voi halutessaan tarjoilla vaniljakastiketta.
Marjapiirakka kestää hyvin myös pakastamisen!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Matalalla lämmöllä hissukseen, ja lopputuloksesta tulee upea! Viimeistään nyt on aika nostaa kotimainen lanttu parrasvaloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
4 h
Vaikeustaso
Helppo

BBQ-lanttu

Ainekset

1
lanttu (n. 1 kg)
1
rkl
öljyä
BBQ-rub
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
muskottipähkinää
BBQ-kastike
1
dl
ketsuppia
1
dl
colajuomaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pese lanttu ja poista kuoresta kolhiintuneet kohdat. Leikkaa kanta tasaiseksi niin, että lanttu pysyy pystyssä. Tee päälle noin 2 cm syvät ristiviillot.
  2. Tee BBQ-rub yhdistämällä sen aineet. Voitele lanttu ensin öljyllä ja hiero rub pintaan. Kypsennä uunissa 2½–3 tuntia.
  3. Yhdistä BBQ-kastikkeen aineet kattilassa ja keitä seos puoleen, noin 5–10 minuuttia. Levitä osa kastikkeesta
  4. paahtuneen lantun pinnalle, nosta uunin lämpö 250 asteeseen ja paahda lanttua vielä 20 minuuttia BBQ-kastiketta välillä lisäten.
  5. Leikkaa lanttu jäähtyneenä paksuiksi viipaleiksi, sivele öljyllä ja paahda parilalla tai grillissä.

Kommentit (0)