Me Naiset on lisännyt 1312 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Inkivääri ja sitruunaruoho maustaa klassiset sinisimpukat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaruoholla maustetut sinisimpukat

Ainekset

1
fenkoli
2
sitruunaruohoa
4
sentin pala inkivääriä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
½
dl
valkoviinietikkaa
dl
valkoviiniä
5
dl
vettä
1
kalaliemikuutiota
1
tl
suolaa
2
dl
kermaa
1
kg
pakastesinisimpukoita
2
limettiä
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja valkosipulin kynnet. Siivuta sipuli puolirenkaiksi. Leikkaa fenkoli karkeiksi siivuiksi. Hienonna inkivääri, sitruunaruoho ja valkosipulinkynnet.
  2.  Kuumenna kattilassa öljy. Lisää vihannekset ja kuullota niitä 5 minuuttia. Lisää etikka ja viini. Anna niiden kiehua noin puoleen ja lisää vesi. Murenna joukkoon kalaliemikuutio. Anna kiehua 15 minuuttia. Hienonna korianteri. Siivilöi vihannekset pois ja ota liemi talteen.
  3. Lisää liemeen kerma. Kun liemi kiehuu, lisää simpukat. Peitä kannella ja anna kiehua 5 minuuttia. Purista joukkoon limettien mehu. Ripottele korianteri simpukoiden päälle

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1312 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pikkuisten pizzojen pohjina toimivat munakoisoviipaleet. Tarjoa herkut vastapaistettuina, ne ovat silloin parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
1 h 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-minipizzat

Ainekset

1
pitkä kapea munakoiso
suolaa
2
kananmunaa
Jauholeivitys
1 ½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
Juustoleivitys
1
dl
(panko)korppujauhoja
¾
dl
raastettua parmesaania
Paistamiseen
öljyä
Päälle
1
pieni sipuli
½
vihreä paprika
½
dl
mustia oliivirenkaita
1
dl
kaupan valmista pastakastiketta
4
rkl
raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso noin sentin paksuiksi kiekoiksi vierekkäin leivinpaperin päälle uunipellille. Hiero pintaan suolaa ja anna ”itkeä” noin 20 minuuttia. Huuhtele ylimääräinen suola pois viileällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Riko kananmunat yhdelle lautaselle ja vatkaa haarukalla tasaiseksi. Yhdistä jauholeivityksen ainekset toiselle lautaselle ja juustoleivityksen ainekset kolmannelle. Kasta munakoisoviipaleet ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi juustokorppujauhoseokseen.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paista erissä keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes kiekot ovat kullanruskeita. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 15 minuuttia.

  4. Kuori ja suikaloi sillä aikaa sipuli ja paloittele paprika pieneksi.

  5. Ota munakoisokiekot uunista ja lusikoi päälle pastakastiketta. Nosta kiekoille kasviksia ja ripottele päälle parmesaania ja basilikan lehtiä. Laita vielä uuniin noin 10 minuutiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mantelicrumblea ja marjakompotin pilkuttamaa kuohkeaa fetajuustovaahtoa samassa lusikallisessa! Tämän ihanan jälkiruoan idea on lainattu lontoolaiselta ruokagurulta Yotam Ottolenghiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Fetamousse ja vatukkakompotti

Ainekset

Fetamousse
dl
täyteläistä kuohukermaa
100
g
fetajuustoa
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
½
dl
sokeria
1
sitruunan kuori
Mantelicrumble
100
g
kuorittuja manteleita
50
g
kylmää voita
dl
(täysjyvä)vehnäjauhoja
¾
dl
fariinisokeria
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä
Vadelmakompotti
1
appelsiinin kuori
600
g
vadelmia tai karhunvatukoita
dl
sokeria
4
kokonaista tähtianista
(4
rkl
appelsiinilikööriä)
Lisäksi
100
g
vadelmia tai karhunvatukoita
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Vaahdota kerma kulhossa. Murustele feta toiseen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sokeri fetan joukkoon. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa juustoseokseen ja vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi. Kääntele kermavaahto juustoseokseen. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Kuumenna uuni 180-asteiseksi ja tee crumble. Rouhi mantelit. Kuutioi voi. Nypi mantelit, voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää sokeri ja siemenet. Levitä seos leivinpaperille pellille. Paista uunissa kullanruskeaksi, noin 12 minuuttia. Vahdi paahtumista, ettei crumble pala. Anna jäähtyä.

  3. Keitä kompotti. Pese appelsiini ja vuole kuoren oranssi kerros kuorimaveitsellä isoiksi suikaleiksi. Laita kuorisuikaleet, marjat, sokeri ja anikset kattilaan. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes seos hieman paksuuntuu. Lisää halutessasi likööri ja jatka hauduttamista 2 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna kompotin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  4. Lusikoi fetamousse tarjoiluastioihin. Lisää kompotti ja ripottele crumble annoksiin. Viimeistele marjoilla ja oliiviöljyllä.

Vinkki Täyteläinen kuohukerma tunnetaan englanniksi nimellä double cream. Se tekee jälkiruuasta superkuohkean. Ohjeeseen käy myös tavallinen kuohu- tai vispikerma.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 237 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Tämän juhlavan jäätelökakun pohja tehdään valmiista keksitaikinasta. Täytteeksi tulee keksitaikinajäätelöä, koristeeksi kermavaahtoa ja strösseleitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 8
Valmistusaika
1 h + jäätyminen vähintään 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Keksitaikinajäätelökakku

Ainekset

Pohja
380
g
valmista keksitaikinaa
Täyte
1
litra
keksitaikinajäätelöä
Koristeluun:
3
dl
vispikermaa
1
rkl
tomusokeria
strösseleitä

Työvaiheet

  1. Aloita kakun valmistus paistamalla keksitaikinasta kaksi halkaisijaltaan noin 20 cm:n keksiä. Sulata aluksi taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse taikinasta 3–5 mm:n paksuinen levy ja leikkaa siitä kaksi pyöreää keksiä, joiden halkaisija on 20 cm. Käytä apuna irtopohjavuokaa (johon myöhemmin kokoat kakun). Keksi voi olla hivenen pohjaa pienempi, sillä se laajenee vähän pais­tuessaan. Paista keksit leivinpaperin päällä pakkauksen ohjeen mukaan. Voit myös käyttää murotaikinaa. Anna keksien jäähtyä.
  2. Ota jäätelö pehmenemään noin 15 minuuttia ennen kakun kokoamista.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla tai leivinpaperilla.
  4. Kokoa kakku asettamalla toinen keksipohjista irtopohjavuoan pohjalle. Lusikoi päälle puolet jäätelöstä ja tasoita. Lisää toinen keksipohja jäätelön päälle ja lusikoi loput jäätelöstä keksin päälle. Tasoita pinta.
  5. Peitä kakku kelmulla ja laita pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi.
  6. Kun kakku on jäätynyt, voit koristella sen. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla.
  7. Ota kakku pakastimesta ja irrota se vuoasta.
  8. Koristele kakku levittämällä sen pinnalle kermavaahtoa. Pursota osa kermasta pinnalle ruusukkeiksi. Koristele lopuksi strösseleillä.
  9. Kakun voi pakastaa kermalla koristeltuna odottamaan tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Bostonkakussa maistuu nyt kahvi. Täytteeksi tuleva voikreemi paistuu kuohahtaen ja tekee leivonnaisen pinnasta lähes toffeisen rapean. Viimeisen silauksen herkku saa kahvikuorrutuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
40 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahvikehräboston

Ainekset

150
g
voita
6
dl
vehnäjauhoja
25
g
hiivaa
¾
dl
kylmää maitoa
2
kananmunaa
2
rkl
sokeria
TÄYTE
125
g
pehmeää voita
3
rkl
pikakahvijauhetta
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
VOITELUUN
1
kananmuna
KAHVIKUORRUTUS
2
rkl
vettä
1
rkl
pikakahvijauhetta
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin.

  2. Nypi voi ja jauhot kulhossa. Liuota hiiva kylmään maitoon ja lisää se jauhoseokseen. Vatkaa munat ja sokeri keske- nään ja sekoita ne taikinaan.

  3. Valmista täyte. Vatkaa voi ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella sileäksi ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri.

  4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25x45 cm). Levitä täyte levylle ja kääri taikina tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 14 palaan. Laita 10 pullapalaa vuokaan reunoille ja 4 keskelle.

  5. Kohota bostonia leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Voitele bostonin pinta munalla.

  6. Paista bostonia uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla.

  7. Sekoita vesi ja pikakahvijauhe kulhossa. Lisää tomusokeri kierrevatkaimella sekoittaen. Valuta kahvikuorrutus jäähtyneen bostonin pinnalle.

Kommentit (1)

Vierailija

En tahdo kahvin makua. Sopiiko täytteeseen mausteeksi kaneli?