Huijarin hummeri! Pakastetuista, valmiiksi keitetyistä täpläravuista saa superhekkua grillissä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 min + rapujen sulatus
Keskivaikea
Grillatut täpläravut
Ainesosat
16
valmiiksi keitettyä rapua (esim. pakastettu Alfocan tai Kartanon jokiravun jumbo)
Marinadi
1
dl
sipulinvarsia silputtuna
1
dl
basilikan lehtiä
1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sherryviinietikkaa
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Jos käytät pakasterapuja, sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan, noin 2 vrk ennen grillaamista.
- Kuivaa ravut ja aseta ne yksi kerrallaan leikkuulaudalle. Paina tukevan, terävän veitsen kärki ravun pään keskiosasta läpi. Paina koko terän matkalta rapu keskeltä halki. Poista tumma suoli.
- Tee marinadi. Silppua sipulinvarret ja basilika. Sekoita aineet tahnaksi ja levitä se ravunpuolikkaiden lihapuolelle. Anna marinoitua jääkaapissa noin tunti.
- Pyyhi ravuista ensin marinadi pois. Grillaa rapuja lihapinta alaspäin 5 minuuttia. Käännä ravut, sivele lihan päälle hieman marinadia ja grillaa panssaripuolelta 2–3 minuuttia. Tarjoa heti.