Grillaus antaa hauelle herkullisen maun. Hankalat ruodot irtoavat helposti kypsästä kalasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 annosta
30 min + marinointi 1 t
Helppo
Haukimedaljongit muurinpohjapannulla
Ainesosat
noin 1
kg
haukea
2
oksaa
rosmariinia
1
dl
lehtipersiljaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
öljyä
4
rkl
voita
Lisäksi
1
l
(noin 600 g) varhaisperunoita
2
l
vettä
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Perkaa ja puhdista hauki. Leikkaa hauki poikittain ruodon läpi isoiksi 3–4 cm:n viipaileiksi ja käännä ne ”kyljyksiksi”. Yhdistä kulhossa hienonnetut yrtit, mausteet ja öljy. Laita kalapalat mausteöljyyn ja anna marinoitua 1 tunti.
- Kiehuta tässä välissä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
- Kuumenna muurikkapannu kuumaksi ja sulata voi pannulla. Paista kalapaloja noin 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää kypsennyksen puolivälissä pannulle esikypsennetut perunat ja paista ne rapeiksi samalla.