
Perhosena grillattu kokonainen siika saa makunsa murskatuista katajanmarjoista ja tuoreesta timjamista. Lisukkeena maistuu retiiseillä kesäiseksi höystetty remouladekastike.
Katajasuolattu grillisiika
Ainekset
Työvaiheet
-
Avaa kala perhosen muotoon näin: Laita kala leikkuulaudalle, leikkaa kidukset pois saksilla ja katkaise selkäruoto pään alapuolelta. Paina veitsen kärki kalan vatsan kautta aivan selkäruodon viereen ja viillä kevyesti kohti pyrstöä. Tee sama muutaman kerran molemmin puolin selkäruotoa niin, että kylkiruodot irtoavat rangasta mutta kala pysyy kokonaisena. Poista selkäruoto ja kylkiruodot ja levitä kala auki.
-
Hienonna katajanmarjat ja timjami. Öljyä kala ja ripottele mausteet kalalle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Tee sillä aikaa retiisiremoulade (ohje alla).
-
Kypsennä kala nahkapuoli alaspäin kuumassa grillissä, noin 10–15 minuuttia.
-
Siirrä kala ison lastan avulla tarjoiluastiaan ja kaada oliiviöljyä pinnalle. Tarjoa retiisiremouladen kanssa.
Retiisiremoulade
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa retiisit pieniksi kuutioksi. Hienonna hillosipulit ja ruohosipuli.
-
Yhdistä kaikki aineet kulhossa.
-
Anna kastikkeen maustua kylmässä 30 minuuttia.