
Välimerelliset lohivartaat viimeistellään jälkimarinadilla, jonka ihanan pestomaiset maut iskevät nopeasti ja tiukasti kiinni grillattuihin kalapaloihin.
Välimeren makujen lohivartaat
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja kuivaa parsat huolellisesti, poista tyvestä puumainen osa.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää parsat. Keitä 1 minuutti. Valuta parsat ja upota ne heti kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Kevyt esikypsennys on tarpeen, jotta parsat eivät halkea, kun pujotat niitä vartaisiin. Anna jäähtyä, valuta ja kuivaa. Pilko noin 5 cm:n pätkiksi.
- Pilko lohi nahattomiksi, sivuiltaan noin 3 cm:n kuutioiksi. Leikkaa paprikat reiluiksi kuutioiksi.
- Jaa lohi, paprika, parsa ja kokonaiset öljyyn säilötyt aurinkokuivatut tomaatit 4–8 ohueen grillivartaaseen vartaiden ja grillin koosta riippuen. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Peitä kelmulla ja jätä odottamaan jääkaappiin.
- Valmista jälkimarinadi. Kuori valkosipulinkynsi. Irrota basilikasta lehdet. Raasta parmesaani. Mittaa kaikki ainekset kapeaan korkeaan astiaan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
- Sivele vartaat öljyllä ja grillaa ne kypsiksi kuumassa grillissä. Käännä varoen, jotta lohipalat eivät hajoa.
- Nosta vartaat tarjoiluvadille ja sudi kauttaaltaan jälkimarinadilla. Tarjoa heti.