
Korealainen chilitahna ja loraus konjakkia antavat potkua lempeän makuiseen katkarapukeittoon.
Huijarin hummerikeitto ja raputahna
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori katkaravut ja säästä kuoret. Laita pyrstöt jääkaappiin odottamaan keiton valmistumista.
- Kuori ja kuutioi sipuli, porkkana ja palsternakka. Paista kasviksia voissa kattilassa muutama minuutti. Lisää kattilaan noin puolet katkarapujen kuorista ja tomaattipyree. Jatka paistamista 2 minuuttia. Lisää konjakki, vesi, fondi, laakerinlehti, timjami ja tilli oksina. Anna liemen hautua kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.
- Valmista raputahna. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Hienonna katkaravunpyrstöt ja tilli veitsellä. Sekoita kulhossa katkaravut, tilli, chilitahna, limetin mehu ja suola. Kääntele kermavaahto joukkoon.
- Vatkaa pienessä kulhossa keittoon tuleva chilitahna, kerma ja vehnäjauhot tasaiseksi. Kaada seos liemen joukkoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes keitto sakenee. Tähän menee noin 5–7 minuuttia.
- Lisää joukkoon kuohuviini ja kuumenna keitto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Jaa loput katkaravunpyrstöt keittokulhojen pohjalle ja kauho kuuma keitto pyrstöjen päälle. Lusikoi raputahnaa keittolautasille tai tarjoa se erikseen.
Viinisuositus:
Täyteläiselle rapukeitolle on monta hyvää juomaparia, kuten kuiva sherry, roseeviini, samppanja tai valkoviini. Kokeile kypsän hedelmäistä Louis Max Beaucharme Chardonnayta, 16,24 e, tai kukkaista ja mausteista Adobe Gewürztraminer Reservaa, 10,59 e.