
Nosta tarjolle höyryävä liemi ja lisukkeet. Samasta liemestä syntyy lohi- tai kasviskeitto, kun lusikoit lautaselle sopivia sattumia.
Kirkas lohikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita vesi, tähtianikset ja kanelitangot kattilaan.
- Irrota sipuleista uloimmat kuoret. Tarkista, ettei niissä ole multaa. Pese ja kuori porkkanat. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon päästä tummanvihreät lehdet. Leikkaa ne muutamaan palaan.
- Lisää sipulin- ja porkkanan kuoret sekä purjopalat kattilaan. Hauduta lientä kannen alla 40 minuuttia.
- Siivilöi liemi. Lisää valkoviinietikka, suola ja sokeri.
- Laita kulhoihin tarjolle lisukkeet, joista jokainen voi koota mieleisensä keiton höyryävään liemeen.
Vinkki! Myös ohueksi leikatut porkkanalastut sopivat keiton joukkoon.