Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
Keitot
6:54 | 3.12.2017

Mausteinen äyriäiskeitto ja cayennekrutongit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Sahramilla kullatun äyriäiskeiton juju on neilikan maustama valkoviiniliemi, joka värjätään sahramiripauksella kullankeltaiseksi. Keiton kaveriksi paistetaan tulisia krutonkeja ja pinnalle pudotetaan nokare smetanaa pehmentämään makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
30 min
Keskivaikea

Mausteinen äyriäiskeitto ja cayennekrutongit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
kiinteitä perunoita
250
g
porkkanoita
10
cm:n
pala purjon vaaleaa osaa
150
g
fenkolia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
½
g
sahramia
½
rkl
(luomu)appelsiinin raastettua kuorta
1
dl
appelsiinin mehua
1
l
vettä
2
rkl
kalafondia
3
timjaminoksaa
4
kokonaista neilikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
n. 500
g
sinisimpukoita
300
g
nahatonta kuhafileetä
4
dl
kuivaa valkoviiniä
(200
g
pikku mustekaloja)
(2
rkl
oliiviöljyä)
Lisäksi
120
g
smetanaa
1
dl
turkkilaista jogurttia

Vaiheet

1. Kuori ja paloittele perunat kuutioiksi ja porkkanat renkaiksi. Halkaise ja huuhtele purjo ja fenkoli. Leikkaa purjo puolirenkaiksi ja fenkoli pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja sahrami ja kuullota 5 minuuttia. Pese appelsiini ja raasta kuori. Purista mehu. Lisää ne sekä vesi, kalafondi ja mausteet kattilaan. Hauduta 20 minuuttia.
3. Harjaa simpukoiden kuoret kylmän veden alla ja poista parrat. Tarkista, että simpukat ovat tuoreita. Elävä simpukka sulkee kuoret, kun napautat lusikalla pintaa. Poista kuolleet. Nypi kuhafilee ruodottomaksi ja kuutioi kala.
4. Valmista krutongit (ks. ohje).
5. Yhdistä smetana ja jogurtti kastikkeeksi.
6. Lisää viini, kala ja simpukat keittoon. Hauduta kannen alla 5 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet.
7. Jos haluat keittoon mustekaloja, paista niitä 5 minuuttia kuumassa paistinpannussa oliiviöljyssä. Lisää mustekalat lopuksi keiton pinnalle.
8. Maista lientä ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitto jogurtilla notkistetun smetanan ja krutonkien kanssa.

Cayennekrutongit

Ainesosat

½
dl
oliiviöljyä
1/4–1/2
tl
cayennenpippuria
1
l
kuutioitua maalaisleipää

Vaiheet

1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää cayennenpippuri ja pyörittele lastalla puoli minuuttia.
2. Lisää leipäpalat ja paista noin 5 minuuttia.

Tilaa Glorian ruoka & viini
äyriäiskeitto
päivän katiska

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Maailman paras riisipuuro

Bataatti-linssikeitto

Misolohi

Ricotta-lohirieskat

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini