
Pariisilaiset gnocchit tehdään tuulihattutaikinasta. Kun yhdistät ne raikkaisiin vihreisiin kasviksii, saat pöytään keväisen kevyen mutta mauiltaan rikkaan annoksen.
Gnocchi à la Parisienne
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee tuulihattutaikina.
-
Laita sardellit, yrtit ja kuoritut valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Raasta sitruunoiden keltainen kuoriosa joukkoon ja jauha tasaiseksi. Lisää öljy.
-
Kiehauta vettä laakeassa kattilassa. Alenna lämpöä, jotta vesi poreilee kevyesti.
-
Täytä kulho kylmällä vedellä ja jääpaloilla.
-
Leikkaa tuulihattutaikinan pursotuspussiin noin 1 cm:n levyinen aukko. Pursota taikinaa kiehuvaan veteen ja leikkaa saksilla taikinasta noin 2 cm:n pötköjä. Keitä näin syntyviä gnoccheja noin 5 minuuttia.
-
Nosta gnocchit reikäkauhalla jääveteen. Nosta jäähtyneet gnocchit valumaan talouspaperin päälle.
-
Valmista lisuke. Ryöppää pavut nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta ja leikkaa pätkiksi.
-
Paista gnoccheja pannulla öljyssä, kunnes ne saavat väriä. Lisää pavut, pinaatti ja voi. Paista hetki niin, että pavuissa säilyy suutuntuma.
-
Kokoa annoksiksi. Laita lautaselle 2 ruokalusikallista sardelli-pistouta, päälle pari kauhallista gnoccheja ja kasviksia. Viimeistele juustoraasteella ja mustapippurilla.
Tuulihattutaikina
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita maito, vesi, voi, sokeri ja suola kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes voi on sulanut.
-
Lisää jauhot kuuman nesteen joukkoon. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä samalla puuhaarukalla sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta ja muodostaa taikinapallon, noin pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja siirrä taikina jäähtymään yleiskoneen kulhoon tai taikinakulhoon. Anna taikinan jäähtyä vähän kädenlämpöä lämpimämmäksi.
-
Riko kananmunat astiaan, josta voit kaataa ne yksi kerrallaan taikinan joukkoon.
-
Vatkaa taikina valmiiksi yleiskoneessa tai tavallisella sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaa keskinopeudella ja lisää joukkoon yksi kananmuna kerrallaan.
-
Taikina on valmis, kun se on kiiltävää ja koostumukseltaan pehmeää, mutta pursotettavaa.
-
Laita taikina pursotinpussiin, jonka olet tarvittaessa varustanut tyllalla.