
Ihana luksuspasta! Konjakin ja kerman maustama hummeririgatone valmistuu pakastehummerista, joka hyödynnetään kuoriaan myöten.
Hummeririgatone
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata hummerit pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise ne sulaneina. Ota talteen saksi- ja pyrstölihat sekä hummerin kuoret.
-
Valmista liemi äyriäisfondista. Hienonna sipuli. Kuullota sitä voissa kasarissa muutama minuutti. Lisää timjami, tomaattipyree, cayennepippuri ja hummerinkuoret. Jatka paistamista pari minuuttia. Kaada konjakki kasariin ja anna sen kiehahtaa. Lisää äyriäisliemi ja keitä hiljalleen 30–40 minuuttia tai kunnes 1/3 liemestä on haihtunut.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita tomaatit, öljy ja suola uunivuokaan ja sekoita niin että suola levittyy tasaisesti. Paahda uunissa 15 minuuttia.
-
Keitä pasta suolavedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi. Valuta huolellisesti.
-
Siivilöi liemi kattilaan, lisää kerma ja kiehauta. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita liemi pastaan.
-
Paista hummeripaloja öljyssä kuumassa pannussa noin puoli minuuttia, vain sen verran että ne kuumenevat eivätkä sitkisty. Lisää hummeri ja tomaatit pastaan.
ihanan herkullinen ja helppo resepti. tämä on meidän uuden vuoden aatto-illan ruoka. kiitos ohjeesta!!!