Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
Pastat ja risotot
17:16 | 27.12.2020

Hummeririgatone

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihana luksuspasta! Konjakin ja kerman maustama hummeririgatone valmistuu pakastehummerista, joka hyödynnetään kuoriaan myöten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 20 min + sulatus
Keskivaikea

Hummeririgatone

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
keitettyä hummeria (pakaste)
Hummeriliemi
2
hummerin kuoret
3
dl
äyriäislientä (fondista)
1
salottisipuli
1
rkl
voita
3
timjaminoksaa
2
tl
tomaattipyreetä
¼
tl
cayennepippuria
2
rkl
konjakkia
1½
dl
kuohukermaa
(¼–½
tl
suolaa)
Tomaatit
20
kirsikkatomaattia
½
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
Lisäksi
1–2
rkl
öljyä paistamiseen
300
g
rigatonepastaa

Vaiheet

  1. Sulata hummerit pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise ne sulaneina. Ota talteen saksi- ja pyrstölihat sekä hummerin kuoret.

  2. Valmista liemi äyriäisfondista. Hienonna sipuli. Kuullota sitä voissa kasarissa muutama minuutti. Lisää timjami, tomaattipyree, cayennepippuri ja hummerinkuoret. Jatka paistamista pari minuuttia. Kaada konjakki kasariin ja anna sen kiehahtaa. Lisää äyriäisliemi ja keitä hiljalleen 30–40 minuuttia tai kunnes 1/3 liemestä on haihtunut.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita tomaatit, öljy ja suola uunivuokaan ja sekoita niin että suola levittyy tasaisesti. Paahda uunissa 15 minuuttia.

  4. Keitä pasta suolavedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi. Valuta huolellisesti.

  5. Siivilöi liemi kattilaan, lisää kerma ja kiehauta. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita liemi pastaan.

  6. Paista hummeripaloja öljyssä kuumassa pannussa noin puoli minuuttia, vain sen verran että ne kuumenevat eivätkä sitkisty. Lisää hummeri ja tomaatit pastaan.

Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
Pastatehdas
Viikonloppubistro
hummeri
rigatonepasta
uusivuosi

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini