Juhlava mätipasta valmistetaan spaghetti carbonaran tapaan. Klassikkopastasta poiketen kastikkeeseen lisätään kermaa, joka antaa makuun herkullista pehmeyttä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Mätipasta carbonaran tapaan
Ainesosat
300
g
spagettia
3
huoneenlämpöistä keltuaista
1
dl
kuohukermaa
1½
dl
raastettua parmesaania
1
rkl
hienoksi raastettua (luomu)sitruunankuorta
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
5
rkl
mätiä
1
dl
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
Vaiheet
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pastan keitinvettä talteen.
-
Vatkaa keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma, juusto, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri.
-
Yhdistä pasta, keltuais-kermaseos ja puolet mädistä. Sekoita hyvin. Jos pasta tuntuu liian kuivalta, lisää joukkoon hieman pastan keitinvettä. Viimeistele lopulla mädillä ja yrteillä. Raasta päälle halutessasi lisää parmesaania.