
Ihanan keväinen pasta saa makunsa nokkoshummuksesta ja limetillä maustetuista kalapyöryköistä.
Vinkki! Monitoimikone on kalapyörykkäkokin ystävä. Kone jauhaa myös lisukkeena tarjottavan nokkoshummuksen.
Säynepyörykkäpasta ja nokkoshummus
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna kala monitoimikoneessa. Lisää maissitärkkelys, leivinjauhe ja ruohosipuli. Pese ja raasta limetin kuori ja lisää se seokseen. Mausta suolalla ja soseuta tasaiseksi. Siirrä seos toiseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Pese monitoimikoneen kulho ja leikkuuterä hummusta varten.
-
Valmista hummus. Valuta kikherneet. Ryöppää nokkoset keittämällä lehtiä vähässä vedessä noin 1 minuutti. Valuta siivilässä ja jäähdytä kylmällä vedellä. Purista käsin kuivaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Säästä tillistä muutama oksa annosten koristeluun, hienonna loppu tilli. Soseuta kaikki hummuksen aineet monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Jos seos tuntuu liian kiinteältä, lisää tilkka vettä.
-
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja pidä lämpimänä.
-
Pyörittele kalaseoksesta noin 20 pientä pyörykkää ja paista ne öljyssä pannussa keskilämmöllä kypsiksi ja kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia.
-
Tarjoa pyörykät hummuksen ja pastan kanssa. Viimeistele tillillä ja versoilla.