Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2868 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Ihanan keväinen pasta saa makunsa nokkoshummuksesta ja limetillä maustetuista kalapyöryköistä.

Vinkki! Monitoimikone on kalapyörykkäkokin ystävä. Kone jauhaa myös lisukkeena tarjottavan nokkoshummuksen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Säynepyörykkäpasta ja nokkoshummus

Ainekset

Pyörykät
500
g
säynefileetä tai muuta vaaleaa kalafileetä
4
rkl
maissitärkkelystä
½
rkl
leivinjauhetta
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
iso limetti
1
tl
suolaa
2–3
rkl
öljyä paistamiseen
Nokkoshummus
1
tlk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
n. 1
l
nokkosen lehtiä (1 dl ryöpättynä ja puristettuna)
2
isoa valkosipulinkynttä
½
ruukku
tilliä
2
rkl
makeaa chilikastiketta
2
rkl
mantelitahnaa tai tahinia
2
rkl
öljyä
2
rkl
limetinmehua
¼
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
(vettä)
Lisäksi
400
g
pastaa
1
dl
versosekoitusta

Työvaiheet

  1. Hienonna kala monitoimikoneessa. Lisää maissitärkkelys, leivinjauhe ja ruohosipuli. Pese ja raasta limetin kuori ja lisää se seokseen. Mausta suolalla ja soseuta tasaiseksi. Siirrä seos toiseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Pese monitoimikoneen kulho ja leikkuuterä hummusta varten.

  2. Valmista hummus. Valuta kikherneet. Ryöppää nokkoset keittämällä lehtiä vähässä vedessä noin 1 minuutti. Valuta siivilässä ja jäähdytä kylmällä vedellä. Purista käsin kuivaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Säästä tillistä muutama oksa annosten koristeluun, hienonna loppu tilli. Soseuta kaikki hummuksen aineet monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Jos seos tuntuu liian kiinteältä, lisää tilkka vettä.

  3. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja pidä lämpimänä.

  4. Pyörittele kalaseoksesta noin 20 pientä pyörykkää ja paista ne öljyssä pannussa keskilämmöllä kypsiksi ja kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia.

  5. Tarjoa pyörykät hummuksen ja pastan kanssa. Viimeistele tillillä ja versoilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kolme kovaa peetä samassa paketissa: pizza, pasta ja purilainen! Nämä pienet suupalat ovat hauska yhdistelmä näitä kaikkien lempiruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialaiset purilaiset

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
dl
persiljaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita öljyä
LISÄKSI
1
prk
pastakastiketta
8
mozzarellaviipaletta
16
pientä pepperoniviipaletta
VALKOSIPULISÄMPYLÄT
8
(pientä) hampurilaissämpylää
4
rkl
voita
1
rkl
valkosipulijauhetta
2
tl
kuivattua oreganoa
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna persilja. Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään. Muotoile kostutetuin tai öljytyin sormin 8 pientä pihviä.

  3. Kuumenna rasvat paistinpannulla ja paista pihvit (erissä) noin 2 minuuttia per pihvi (liha saa jäädä punertavaksi). Laita kaikki paistetut pihvit pannulle ja kaada pastakastike päälle. Nosta pihvien päälle mozzarella- ja pepperoniviipaleet ja laita kansi päälle. Laita levy pois päältä ja anna juuston rauhassa sulaa pihvien päälle.

  4. Tee sillä aikaa valkosipulisämpylät. Sulata voi ja sekoita joukkoon valkosipulijauhe ja oregano. Puolita sämpylät ja valele puolikkaat valkosipulivoilla. Ripottele parmesaania päälle. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

  5. Täytä valkosipulisämpylät pihveillä ja lusikoi pastakastiketta mukaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ihanan raikas savulohi-jyväsalaatti saa keväisen makunsa sitruunasta, yrteistä ja herneistä. Ateriajyvät varmistavat, että salaatti jättää kylläiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + jäähtymiset
Vaikeustaso
Helppo

Keväinen lämminsavulohi-jyväsalaatti

Ainekset

3
dl (raakoja)
ateriajyviä (esimerkiksi ruokavehnä)
2
pientä tlk (à noin 140- 150 g)
säilykemaissia
½
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
ruukku
tilliä
½
ruukkua
herneenversoja
6
kevätsipulin vartta
300
g
sokeriherneitä ja/tai salaattiherneitä
450
g
lämminsavulohta
KASTIKE
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Keitä ateriajyvät kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä 30 minuuttia.

  3. Valuta maissi ja taputtele kuivaksi. Sekoita joukkoon suolaa ja öljyä. Levitä yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes maissi on rapeaa. Anna jäähtyä 15 minuuttia.

  4. Hienonna yrtit ja kevätsipulit. Leikkaa sokeriherneet ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kala paloiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään.

  5. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kääntele salaattiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2868 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinipasta

Ainekset

2
banaanisalottisipulia
75
g
voita
1–2
tl
chilihiutaleita
2
dl
valkoviiniä
2
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
400
g
pastaa
1
l
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.

  3. Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.

  4. Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)