
Mätipastaan sopii mainiosti kala, joka on kypsennetty paistinpannun sijaan sitruunamehulla ja suolalla. Pikapaistetut, sahramilla maustetut fenkolit antavat pastaan ihanan luksuslisän.
Taimen-mätispagetti
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi kalasta ruodot tarvittaessa. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi kulhoon. Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja sekoita se öljyn, suolan ja pippurin kanssa kuutioihin. Laita kylmään tunniksi.
-
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (2 tl suolaa/1 l vettä) ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Paista suikaleita voissa pannussa 2–3 minuuttia. Lisää sahrami ja paista vielä noin minuutti.
-
Valuta kypsä pasta. Sekoita taimenpalat marinadeineen ja paistetut fenkolit pastaan. Jaa lautasille ja lusikoi mätiä annosten päälle.