Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Anjoviksia, parmesaania ja tomaatteja. Tämä mehevä ja luonteikkaan makuinen uunipasta on oikea umamipommi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Umaminen uunipasta

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
varsisellerin varsi
4
anjovisfileetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
½
tl
chilihiutaleita
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
2
rkl
pikkukapriksia
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria
400
g
pastaa
2
dl
hienonnettuja yrttejä (esimerkiksi lehtipersilja ja basilika)
1
tlk
(noin 300 g) öljyyn säilöttyjä artisokan sydämiä
2
dl
raastettua parmesaania
¾
dl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna sellerin varsi ja anjovikset.

  2. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla ja paista kasviksia, anjoviksia ja chilihiutaleita reilu 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja tomaattimurskat ja keitä keskilämmöllä, silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.

  3. Lisää kastikkeeseen kaprikset ja mausteet ja keitä kastiketta kasaan noin 25 minuuttia.

  4. Keitä sillä aikaa pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  5. Hienonna yrtit ja valuta artisokan sydämet ja paloittele vähän pienemmiksi. Kääntele molemmat kastikkeeseen yhdessä pastan kanssa suoraan uunivuokaan.

  6. Raasta päälle parmesaania ja ripottele pinjansiemeniä. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2574 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Trendikkäät, kasviksilla ja paneroidulla kalalla täytetyt bajatacot tarjoavat yhdellä puraisulla rouskuvia, kirpeitä, tulisia ja lempeän mehukkaita makuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bajatacot

Ainekset

Punakaalisalaatti
150
g
punakaalia
1
ruukku
korianteria
2
limettiä
¼
tl
suolaa
Chipotlemajoneesi
2
dl
majoneesia
2–3
rkl
chipotlekastiketta
Kasvikset
1
pihvitomaatti
1
pieni punasipuli
1–2
vihreää jalapenoa
Paneroitu kala
400
g
turska- tai kuhafileetä
¾
tl
suolaa
1
dl
maissitärkkelystä
Frittitaikina
dl
vehnäjauhoja
dl
maissitärkkelystä
½
tl
leivinjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
suolaa
dl
olutta
1
kananmuna
Lisäksi
1
l
rypsiöljyä
8
pientä maissitortillaa
limettilohkoja ja korianteria

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Hienonna korianteri varsineen, säästä puolet tacojen viimeistelyyn. Purista limeteistä mehu ja sekoita punakaalisalaatin aineet keskenään.

  2. Yhdistä majoneesi ja chipotlekastike.

  3. Paloittele kasvikset: kuutioi tomaatti, suikaloi punasipuli ja viipaloi jalapenot.

  4. Kuivaa kalat ja paloittele suupaloiksi. Mausta suolalla. Levitä maissitärkkelys lautaselle ja pyöräytä kalapalat siinä.

  5. Sekoita frittitaikinan kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa olut ja kananmuna. Lisää olutseos jauhoseokseen voimakkaasti vatkaten.

  6. Kuumenna öljy 185-asteiseksi. Voit testata öljyn lämpötilaa leipäpalalla. Kun leipä paistuu pinnalla poreillen, öljy on riittävän kuumaa. Kasta kalapalat taikinaan ja laske varovasti öljyyn. Paista 4–5 palaa kerrallaan pari minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta kypsät kalat reikäkauhalla talouspaperille. Ota öljy liedeltä jäähtymään.

  7. Kuumenna paistinpannu, lämmitä tortillat kuivassa pannussa nopeasti ja pidä lämpimänä pyyhkeen alla.

  8. Levitä tortilloille majoneesia, kaalisalaattia, kalaa, tomaattia ja sipulia. Purista limetin mehua päälle, viimeistele jalapenolla ja korianterilla.

Vinkki! Tee chipotlekastike soseuttamalla tomaattikastikkeeseen säilöttyjä chipotleja (chipotles en adobo). Niitä myydään marketeissa ja meksikolaisiin elintarvikkei- siin erikoistuneissa liikkeissä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2574 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Raikas ja värikäs mansikkabellini yhdistää mansikan maun trendikuohuvaan, roseeproseccoon. Täydellinen juoma kesän juhlahetkiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkabellini

Ainekset

½
dl
mansikkapyreetä (ks. vinkki)
1
dl
roseeproseccoa

Työvaiheet

  1. Kaada mansikkapyree lasin pohjalle.

  2. Kerrosta kuohuviini pyreen päälle varovasti lusikalla avustaen. Voit myös sekoittaa pyreen ja kuohuviinin keskenään, tyyli on vapaa!

Vinkki Sulata 500 grammaa pakastemansikoita. Soseuta mansikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää hieman sokeria. Jos sose on liian kiinteä, lisää joukkoon ½–1 desiä vettä.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 273 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker
Tiktok-kikalla tehdyissä letuissa täytteet asetellaan neljään eri lohkoon, jotka taitellaan päällekkäin. Lopputuloksena on kolmionmuotoinen paketti.
Tiktok-kikalla tehdyissä letuissa täytteet asetellaan neljään eri lohkoon, jotka taitellaan päällekkäin. Lopputuloksena on kolmionmuotoinen paketti.

Täydellinen juhannusaamupala valmistuu Tiktokista tutulla wrap-kikalla.

Lettutaikinan voi valmistaa hyvissä ajoin, vaikka edellisenä päivänä. Taikinaa voi helposti tehdä tupla- tai vaikka triplasatsin. Jos valmistat lätyt muurikassa, pyydä vieraita auttamaan.

Kokeile myös näitä yhdistelmiä:

  • juustokakkutäyte: mansikka, lemon curd, tuorejuusto
  • ...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 lettua
Valmistusaika
35 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiktok-letut mansikalla ja dulce de lechellä

Ainekset

Lettutaikina
3
munaa
6
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoa
½
tl
suolaa
2
rkl
voita + voita paistamiseen
Täyte
250
g
kotimaisia mansikoita
1
ruukku
minttua
dl
tahinia
½
purkkia
karamellisoitua kondensoitua maitoa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja suola.
  2. Sulata voi ja vatkaa taikinaan. Anna taikinan seistä ainakin 30 minuuttia ennen paistamista.
  3. Sulata voi lettujen paistamista varten ja sivele muurikka voilla.
  4. Kaada taikina muurikalle mahdollisimman ohuesti.
  5. Kun letun toiselle puolelle ilmestyy pieniä reikiä, käännä se kahdella suurella paistinlastalla ja paista letun toinenkin puoli rapeaksi.
  6. Lettu on helpompi täyttää, jos siirrät sen pois muurikalta. Vie veitsi letun keskelle ja tee viilto letun keskiosasta ulkoreunaan asti.
  7. Viipaloi mansikat ja irrota mintunlehdet varrestaan. Aseta mansikat, minttu, karamellikastike ja tahini letun päälle omiin lohkoihinsa.
  8. Tartu kiinni letun vasemmasta alareunasta ja aloita letun taitteleminen kulma kulmalta. Taittele lettu yhteensä kolme kertaa niin, että saat kolmionmuotoisen paketin. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Britakakku on rakastettu klassikko. Tässä versiossa mansikoiden kaverina maistuu suolakinuski.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 palaa
Valmistusaika
30 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolakinuski-mansikkabrita

Ainekset

Pohja
150
g
voita sulatettuna
4
keltuaista
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
dl
kuohukermaa
Marenkikerros
4
valkuaista
2
dl
sokeria
Väliin ja päälle
4
dl
kuohukermaa
noin 1
dl
dulche de lecheä tai kinuskikastiketta
½
tl
hiutalesuolaa
500
g
mansikoita
Lisäksi
syötäviä kukkia, toffeekarkkipaloja, marenkia

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi kolmeen irtopohjavuokaan (halkaisijat 16 cm, 18 cm ja 20 cm). Voit paistaa britan myös leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä.
  2. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Tee pohja. Sulata voi ja anna sen jäähtyä sillä aikaa, kun mittaat ja valmistelet muut pohjan aineet. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan ja kerman kanssa keltuaisseokseen.
  5. Kaada taikina irtopohjavuokiin tai uunipellille. Nostele valkuaisvaahto päälle.
  6. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoista.
  7. Tee täyte. Vaahdota kerma. Jos olet todella makeiden kakkujen ystävä, voit maustaa kerman vaniljasokerilla. Puhdista ja viipaloi mansikat.
  8. Nosta isoin kakku tarjoiluvadille. Laita päälle mansikoita, kermavaahtoa ja suolalla maustettua kinuskikastiketta. Tee kaksi kerrosta samalla tavalla. Koristele halutessasi syötävillä kukilla, toffeekarkkipaloilla ja marengeilla.
  9. Jos paistat kakun pellillä, leikkaa se kahteen osaan. Laita molemmille pohjille mansikoita, kermavaahtoa ja kinuskia. Kokoa kakuksi.

Kommentit (0)