Ruotsalainen sillisalaatti maistuu vienosti neilikalta ja sisältää nimensä mukaan reilusti silliä.
Ruotsalaiseen sillisalaattiin ei tule lainkaan porkkanaa, mutta rapeaa omenaa ja maustekurkku tarvitaan. Ja silliä saa olla reippaastikin. Sillin voi sekoittaa joko salaattiin tai tarjota erikseen. Resepti on mukaelma Jan Hedhin reseptistä. Halutessasi tarjoa tämän salaatin kanssa vatkattua kermaa, joka on värjätty tilkalla etikkapunajuuren mehua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
30 min + perunoiden jäähtyminen
Helppo
Ruotsalainen sillisalaatti
Ainesosat
200
g
(kiinteää) perunaa
400
g
esikeitettyjä tai säilöttyjä punajuuria
2
keskikokoista punasipulia
2
hapokasta omenaa
2
keskikokoista maustekurkkua
1/2
tl
neilikkaa jauhettuna
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
1
pkt (150 g)
kevytsuolattua sillifileetä tai
1
prk
sherrysilliä (esim. Hyvä Apaja)
100
g
mätiä
1
kananmuna / ruokailija
1
viipale
saaristolaisleipää / ruokailijasaarisl
Vaiheet
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Perunat saavat olla kylmiä, kun aloitat salaatin tekemisen. Kuori perunat ja kuutioi ne pieniksi. Kuutioi punajuuret samankokoisiksi kuutioiksi.
- Kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään. Mausta salaatti neilikalla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Taputtele sillifileet kuiviksi ja suikaloi ne ohueksi. Sekoita salaattiin tai tarjoa erikseen. Voit myös käyttää valmiita purkkisillipaloja, esimerkiksi sherrysilli toimii loistavasti. Tarjoa salaatin kanssa myös mätiä, kananmunia ja saaristolaisleipää.