Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 260 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Oishii! Marinoi lohi ponzulla ja kasvikset mirinillä. Wasabimajoneesi kruunaa salaattiannoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 2–4 h
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen lohisalaatti

Ainekset

700
g
ruodotonta nahatonta lohifileetä
2
avokadoa
4
dl
vuonankaalia tai muuta salaattia
1–2
dl
mirinkasviksia (ohje alla)
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
rkl
majoneesia
1–2
tl
wasabitahnaa
Ponzumarinadi
1
dl
sitruunamehua (2–3 sitruunaa)
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
soijakastiketta
3
rkl
riisiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Purista sitruunamehu ja hienonna ruohosipuli. Yhdistä kaikki marinadin aineet. Laita lohi vuokaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

  2. Valmista sillä aikaa mirinkasvikset.

  3. Pyyhi marinadi lohen pinnalta. Kuumenna grillin parilataso tai paistinpannu ja paahda fileeseen pintaväri, noin 15–20 sekuntia molemmin puolin. Voit paahtaa kalan pinnan myös kaasupolttimella. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Paahtamisen jälkeen kalasta leikkautuu hieman repaleisia paloja. Jos haluat viipaleista siistimpiä, viipaloi kala ensin ja paahda sitten kevyesti polttimella.

  4. Kuori ja viipaloi avokadot. Laita ne ja lohet tarjoiluastiaan. Lisää salaatti ja mieleisesi määrä mirinkasviksia. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.

  5. Sekoita majoneesi ja wasabitahna keskenään ja tarjoa salaatin kanssa.

Mirinkasvikset

Ainekset

600
g
kasviksia (esim. porkkanaa, retiisiä ja kurkkua)
2
tl
suolaa
1
dl
miriniä
1
dl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset suupaloiksi. Ripottele niille suola ja sekoita hyvin.

  2. Lisää mirin ja etikka joukkoon. Anna kasvisten maustua viileässä vähintään puoli tuntia.

  3. Tarjoa mirinkasviksia salaatissa tai sellaisenaan lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Makea meloni ja suolainen feta mahtuvat hyvässä sovussa samalle lautaselle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vesimeloni-fetasalaatti

Ainekset

2
oksaa rosmariinia
½
vesimeloni
1
chili
1
pkt (200 g)
fetaa
4
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
KASTIKE
1
dl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
2
rkl
hunajaa
2
rkl
unikonsiemeniä
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
suolaa
LISÄKSI
syötäviä kukkia, kuten krassia tai kehäkukkaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele yrtit ja painele kuivaksi talouspaperilla. Irrota lehdet. Hienonna chili.

  2. Kuori meloni ja pilko hedelmä isoiksi paloiksi. Kuutioi feta. Valuta ja kuivaa kaprikset.

  3. Aseta feta- ja melonipalat tarjoiluvadille.

  4. Yhdistä kastikkeen ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Lusikoi kastiketta salaatin päälle.

  5. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä hetki. Lisää kaprikset ja yrtit. Lisää paistos vadille juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi kukkasin.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Tabboulleh on raikkaan yrttinen mutta ruokaisa salaatti, joka tehdään perinteisesti kuskusista. Terveellisempi ja proteiinipitoisempi versio syntyy käyttämällä viljana kvinoaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tabboulleh-salaatti

Ainekset

2
dl
kvinoaa
5
dl
vettä
2
dl
persiljaa
2
dl
minttua
1
dl
tilliä
1
iso tomaatti
1
sitruuna
2
valkosipulinkynttä
1
makea sipuli
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
kurkku
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoaa tiheässä siivilässä kylmän veden alla. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä kvinoaa miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Siivilöi, huuhtele ja valuta hetki.

  2. Hienonna persilja, minttu ja tilli. Halkaise tomaatti ja raasta puolikkaat raastimen isolla terällä kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää yrtit. Hienonna valkosipuli ja sipuli ja lisää ne joukkoon. Lisää vielä keitetty kvinoa ja sekoita hyvin.

  3. Halkaise kirsikkatomaatit. Pilko kurkku. Sekoita suola ja pippuri öljyn sekaan. Sekoita tomaatit, kurkut ja kastike salaattiin.

  4. Anna maustua kylmässä tunnin ajan. Tarjoa sellaisenaan lounaaksi tai grillatun lihan lisukkeena.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Keitettyjen pottujen ja kaalin sekaan hyrskytetään tuorejuustoa. Lämmin kattilakyyti tuottaa samettisen herkullisen lisukkeen savukalalle tai grillilihalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakat ja hyrskytetyt kesäkasvikset

Ainekset

1
l (800 g)
pieniä uusia perunoita
1
(600 g)
kesäkaali
1
tl
suolaa keitinveteen
1
nippu kevätsipulia
1
nippu tilliä
1
rs (150 g)
ranskankermaa
1
rs (100 g)
piparjuurituorejuustoa (esim. Creme Bonjour)
LISÄKSI
8
savusilakkaa tai muuta savukalaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Leikkaa kaalit lohkoiksi. Kuumenna suolalla maustettu vesi kattilassa, lisää perunat ja keitä 10 minuuttia.

  2. Lisää kaalilohkot joukkoon ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Ota desilitra keitinvettä talteen ja valuta loppu vesi pois.

  3. Hienonna sipulit ja tillit. Lisää ne, ranskankerma ja tuorejuusto kattilaan lämpimien perunoiden ja kaalien joukkoon.

  4. Sulje kansi. Ravista kattilaa voimakkaasti, kunnes ranskankerma ja tuorejuusto sekoittuvat. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

  5. Tarjoa lämpimänä savukalan kanssa.

VINKKI! Hyrskyvihannekset sopivat myös grilliruokien lisukkeeksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kokonaisena grillatulle siialle antavat makua sipuli, sitruuna ja yrtit. Myös makeantulinen chilikastike saa syvyyttä grillistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Halsterisiika & chilikastike

Ainekset

4
(yht. 1 kg)
pikkusiikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
sitruunaa
4
kesäsipulia
1
punainen chili
1
ruukku korianteria
1
rkl
rypsiöljyä
Chilikastike
3
punaista chiliä
1
grillattu sitruuna
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suomusta ja puhdista kalat. Pyyhi kuiviksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisälle ja pinnalle suolaa ja pippuria.
  2. Leikkaa sitruuna ohuiksi siivuiksi. Pilko sipuli pitkittäin ohuiksi paloiksi. Hienonna chili. Laita kalan sisään korianteria, sitruunasiivuja, sipulia ja chilit. Sivele kalojen pinnalle kevyesti öljyä ja aseta kalat halsterin väliin.
  3. Kuumenna grilli kuumaksi. Laita ensin kastikkeeseen tulevat chilit kokonaisena grilliin, kunnes pinta tummuu lähes mustaksi. Ota chilit kulhoon ja peitä kelmulla.
  4. Puolita sitruunat ja grillaa leikkauspintoja noin 5 minuuttia. Purista pehmenneistä sitruunoista lämmin mehu sauvasekoittimen kulhoon. Ota chilit kulhosta leikkuulaudalle, poista hiiltyneet kuoret ja siemenet. Laita chilit mehun joukkoon, lisää öljy, sokeri ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.
  5. Grillaa kaloja halsterissa suoraan hiilloksella tai kaasugrillin keskilämmöllä 6–8 minuuttia per puoli. Selkäevän irrotessa kala on kypsä. Käännä halsteria vain kerran grillauksen aikana. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Kypsän kalan sisälämpötila on 48 astetta. Voit koristella annoksen alkukesällä ruohosipulin kukkasilla.