
Oishii! Marinoi lohi ponzulla ja kasvikset mirinillä. Wasabimajoneesi kruunaa salaattiannoksen.
Japanilainen lohisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee marinadi. Purista sitruunamehu ja hienonna ruohosipuli. Yhdistä kaikki marinadin aineet. Laita lohi vuokaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
-
Valmista sillä aikaa mirinkasvikset.
-
Pyyhi marinadi lohen pinnalta. Kuumenna grillin parilataso tai paistinpannu ja paahda fileeseen pintaväri, noin 15–20 sekuntia molemmin puolin. Voit paahtaa kalan pinnan myös kaasupolttimella. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Paahtamisen jälkeen kalasta leikkautuu hieman repaleisia paloja. Jos haluat viipaleista siistimpiä, viipaloi kala ensin ja paahda sitten kevyesti polttimella.
-
Kuori ja viipaloi avokadot. Laita ne ja lohet tarjoiluastiaan. Lisää salaatti ja mieleisesi määrä mirinkasviksia. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.
-
Sekoita majoneesi ja wasabitahna keskenään ja tarjoa salaatin kanssa.
Mirinkasvikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kasvikset suupaloiksi. Ripottele niille suola ja sekoita hyvin.
-
Lisää mirin ja etikka joukkoon. Anna kasvisten maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
-
Tarjoa mirinkasviksia salaatissa tai sellaisenaan lisukkeena.