
Kesäinen herkkuvati pitää sisällään silliä, perunaa, retiisiä, kesäsipulia ja kananmunaa. Viimeisen silauksen antavat piparjuurella maustettu ranskankerma, mäti ja hienonnetut yrtit.
Ruotsalainen silli-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Raaputa perunat puhtaiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä perunat. Puolita tai viipaloi ne.
- Keitä kananmunat koviksi. Kuori ja puolita ne.
- Kuori ja kuutioi omena. Viipaloi retiisit.
- Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Sekoittele välillä, kunnes voi on kauniin kullanruskeaa.
- Yhdistä ranskankerma, sitruunamehu ja piparjuuri.
- Viipaloi silli. Laita se tarjoiluvadille perunoiden, kananmunan, omenan ja retiisien kanssa. Lusikoi päälle nokareiksi ranskankermaa. Rouhi päälle pippuria ja lisää halutessasi sitruunankuoriraastetta. Viimeistele mädillä, sipulilla ja hienonnetuilla yrteillä. Valuta päälle ruskistettua voita.
Kopioitu
Todella maukas salaatti. Vieraille laitan sillit erikseen ja ilman mätiä. Sopii silloin kaikille paitsi vegaaneille. Ranskankerman sijaan laitan kastikkeeksi turkkilaista jogurttia.
Ohjeen nimi on ruotsalainen perunasalaatti joten ei reseptin julkaisija sitä väitäkään omakseen. Reseptejä on maailma täynnä ja niitä saa jakaa. Niin on masilman ruokakulttuurit kehittyneet ja kehittyvät ja uudet reseptit löytävät tiensä keittiöihin.