
Helppo lohivoileipäkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 15 minuuttia.
- Viipaloi leipä ja paloittele viipaleet. Surauta leipäpalat tasaiseksi muruksi pieni erä kerrallaan sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita murujen joukkoon.
- Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 20–24 cm) pohjalle. Painele leipämurut tasaisesti pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Pilko täytteen lohisiivut mahdollisimman pieniksi. Silppua tilli. Raasta sitruunasta 2 rkl keltaista kuoren pintaa ja purista ½ dl sitruunamehua.
- Yhdistä jugurtti ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon lohi, tilli, sitruunan kuoriraaste sekä sokeri, suola ja pippuri.
- Kuumenna sitruunan mehu kattilassa. Purista liivatteista vesi huolellisesti. Liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos lohitäytteeseen ja sekoita samalla reippaasti.
- Kaavi täyte kakkuvuokaan. Tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Koristele kakku juuri ennen tarjoilua. Kiepauta kylmäsavulohiviipaleita ja viipaloitua kurkkua ruusukkeiksi. Lisää joukkoon herneenpalkoja ja versoja.