Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Pia Inberg

Lohipiirakan mausteena on salaattifenkolia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lohipiirakka

Ainekset

100
g
voita tai margariinia
1
dl
ruishiutaleita
3
dl
spelttijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
juustoraastetta
1/2
dl
kylmää vettä
100
g
salaattifenkolia
200
g
kylmäsavulohta
150
g
graavilohta
200
g
katkarapuja
1
dl
tillisilppua
2
dl
ruokakermaa
1
prk
ranskankermaa
mustapippuria
3
kpl
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
Pohja
Täyte
Muna-kerma

Työvaiheet

  1. Nypi pohja-aineet taikinaksi. Jauhomäärä vaihtelee vähän jauholaadun mukaan. Painele litteäksi, kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Voitele 24–26-senttinen piirakkavuoka.
  2. Leikkaa fenkoli suikaleiksi ja kuullota pannulla öljyssä pehmeäksi. Leikkaa lohiviipaleet paloiksi. Sekoita kaikki täyteaineet yhteen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita muna-kerman ainekset ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada pohjan päälle vuokaan.
  4. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 15–20 minuuttia. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia paistamisen jälkeen.

Vinkki! Piirakan voi valmistaa myös lämminsavulohesta, jota tarvitaan noin 500 g. Myös raaka lohi sopii piiraaseen: Poista fileestä nahka ja leikkaa lohi suikaleiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Anna maustua tunti jääkaapissa ennen leipomista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kypsät perunat, kylmäsavulohi, sitruuna ja kerma: siinä tämän lohilaatikon kulmakivet! Herkullisesta lohilaatikosta riittää isollekin serurueelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + perunat 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen lohilaatikko

Ainekset

1
kg
uuden sadon perunoita
2
dl
babypinaattia
2
kesäsipulia
3
rkl
voita
500
g
kylmäsavustettua lohta
Liemi
3
kananmunaa
1
prk (0,33 l)
kuohukermaa
1
sitruunan kuori
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 15–20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä jääkaappikylmiksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Huuhtele ja valuta pinaatit. Viipaloi sipulit varsineen. Kuullota sipuli voissa pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Kääntele pinaatti joukkoon.
  3. Tee liemi. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita kerma joukkoon. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita sitruunankuori, suola ja pippuri muna-kermaseokseen.
  4. Viipaloi kylmät perunat noin puolen sentin paksuisiksi. Lado puolet perunoista uunivuokaan. Kaada puolet liemestä päälle. Levitä lohi ja pinaatti-sipuliseos vuokaan. Lado loput perunat pinnalle. Kaada loppu liemi vuokaan ja painele perunoita käsin tiiviimmäksi.
  5. Kypsennä laatikkoa uunissa 30 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt. Purista halutessasi sitruunamehua päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat kookos-suklaapatukkaa, tämä täyteläisen suklainen piiras on sinua varten! Murea kookospohja onnistuu kokonaan ilman jauhoja. Voit valmistaa piiraan jääkaappiin jo pari päivää ennen tarjoamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Bountypiiras

Ainekset

Pohja
6
dl
kookoshiutaleita
2
kananmunaa
2
rkl
hunajaa
1
rkl
kookosöljyä
Täyte
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
300
g
tummaa- tai leivontasuklaata
Koristelu
2-3
dl
vadelmia
(ripaus syötävää kultaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita kunnes saat tahmean taikinan, noin 2 minuuttia. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Kiehauta kookosmaito ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  3. Kaada jäähtynyt täyte piiraspohjalle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  4. Koristele piiras vadelmilla ja esimerkiksi syötävällä kullalla juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (3)

Vierailija

10 tlk?

Vierailija

ei kait 10 tölkkiä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, oikea määrä on yksi tölkki.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helppoa ja niin hyvää! Earl grey -teellä maustettu sokeri kristallisoi mustikka-ricottapannarin koukuttavan herkulliseksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Earl greyllä maustettu mustikka-ricottapannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
dl
mustikoita
Päälle
50
g
voita
1/2
dl
ruokosokeria
1
ps
earl grey -teetä
Lisäksi
mustikoita, mustikkahilloa ja kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää ricotta, maito, jauhot, sokeri ja suola, sekoita. Sulata voi ja lisää se mustikoiden kanssa taikinaan. Taikina saa olla tavallista pannaritaikinaa paksumpaa, mutta löysempää kuin sokerikakkutaikina. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
  2. Lusikoi voinokareita taikinan päälle. Hienonna sokeri ja teepussin sisältö tehosekoittimessa. Ripottele seos pannarin päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pannarin pinta on kauniin ruskea. Tarjoa mustikoiden, mustikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)